ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εφημερία με κλειδωμένες πόρτες στα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία

εφημερία-με-κλειδωμένες-πόρτες-στα-κέ-644697

Μέριμνα για τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας ζητούν νοσηλευτές, γιατροί και επικουρικό προσωπικό

Μέριμνα για τη φύλαξη των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία, πριν σημειωθούν συμβάντα βιαιοπραγίας, όπως εκείνα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητούν οι εκπρόσωποι στον χώρο του ΕΣΥ. Γιατροί, νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας εκτελούν εφημερίες με κλειδωμένες πόρτες… Τις νυχτερινές ειδικά ώρες όσοι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν βάρδια, προσπαθούν εκ των ενόντων να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς στο σύνολό τους οι δομές υγείας δεν έχουν προσωπικό φύλαξης.

«Οι πόρτες εισόδου, ειδικά τα τελευταία χρόνια και μετά από διάφορα συμβάντα, μόλις νυχτώνει κλειδώνουν. Ο νοσηλευτής ή η νοσηλεύτρια μαζί με τον γιατρό που κάνει βάρδια, είναι εκείνοι που ανοίγουν την πόρτα αφού χτυπήσει το θυροτηλέφωνο ειδοποίησης», παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Γατής, πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γατή από την έναρξη λειτουργίας όλων των Κέντρων Υγείας στον Νομό Μαγνησίας τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, ουδέποτε υπήρξε μέριμνα για την φύλαξη των δημοσίων δομών του ΕΣΥ στην περιφέρεια. Και μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια αυτό να μην ήταν επιβεβλημένο, σύμφωνα ωστόσο με τους ίδιους τους εργαζόμενους σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

«Επειδή δεν έχουμε μέχρι στιγμής γίνει μάρτυρες βίαιων περιστατικών και επεισοδίων, όπως αυτά που σημειώνονται σ’ άλλες περιοχές της χώρας με επιθέσεις εναντίον γιατρών και νοσηλευτών, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για προληπτικά μέτρα», θα πει ο Γιάννης Γατής, μεταφέροντας τον προβληματισμό και των συναδέλφων του από όλη την περιφέρεια.

Μέχρι σήμερα στα Κέντρα Υγείας σε Αλμυρό, Βελεστίνο, Ζαγορά, Αργαλαστή, αλλά και στα νησιά των Βορείων Σποράδων υπήρξαν αρκετές φορές που το προσωπικό έχει βρεθεί αντιμέτωπο με άτομα υπό την επήρεια μέθης ή «ανυπόμονους» να εξυπηρετηθούν. «Προσπαθούμε πάντα να τους αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα και πειθώ, ώστε να μην οξύνονται τα πνεύματα και προκαλούνται μεγαλύτερα προβλήματα», σημείωσε ο κ. Γατής, ενθυμούμενος περιστατικά τα οποία σήμαναν μεν συναγερμό, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να εκδηλωθούν έκτροπα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου