ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καύση Βιομάζας ή Ανθρωπομάζας

καύση-βιομάζας-ή-ανθρωπομάζας-450089

Είναι πολύ απλός ο συλλογισμός των βαμπίρ της κερδοσκοπίας. Σκέφθηκα ότι το μακροχρόνιο τάϊσμα της ανθρωπομάζας με τηλεοπτικά, πολιτιστικά κα άλλα σκουπίδια, ιδιαίτερα δε τώρα όπου με τα τελευταία «πατριωτικά» οικονομικά μέτρα αυξήθηκαν αλματωδώς οι ομοτράπεζοι (με τους σκύλους και τις γάτες) των κάδων απορριμμάτων, είναι καιρός να τους πλασάρουμε ένα νέο κερδοφόρο προϊόν τα «ψητά» σκουπίδια!!!(αν προτιμάτε, βιομάζα).

Η επιλογή της εταιρίας ENGAL να ιδρύσει και να λειτουργήσει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Β’ ΒΙΠΕ περιοχής Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν είναι καθόλου τυχαία.

Βασικό τους κριτήριο για τον τόπο εγκατάστασης τέτοιας μονάδας είναι να βρίσκουν διαπιστωμένα, κοινωνίες άνευρες και απαθείς καθώς τοπικές αρχές συμβιβαστικές με διαπιστευτήρια ανοχής στις πάσης μορφής ρυπάνσεις (εδώ υποκρύπτεται η ενοχή τους). Αυτή λοιπόν την άποψη υποστήριξα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου που συγκλήθηκε για το παραπάνω σοβαρότατο θέμα στις 2/3/2011 και πριν ο πετεινός λαλήσει τρις ισχυροποιήθηκε η άποψή μου από τον καθηγητή Ε.Μ.Π. Κίμωνα Χατζημπίρο ο οποίος είπε: Πρόκειται για «βιομηχανία κατασκευής προβληματικών εργοστασίων και ΧΥΤΑ στις πιο αδύναμες περιοχές που παρουσιάζουν την μικρότερη δυνατή αντίσταση» [ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 6/3/2011].

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου δυστυχώς, αποτελεί μολυσματικό πρότυπο πανελλήνιας εμβέλειας και η τοπική κοινωνία ούτε κατ’ ελάχιστο αντέδρασε, παραμένει απαθής, καθώς οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες με πρώτη και καλύτερη την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (η νέα θα κριθεί τώρα) επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία και ύποπτη υποχωρητικότητα αρκούμενοι μόνο τυπικά σε πιστολιές στον αέρα.

Με άρθρο μου στον τοπικό Τύπο (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 25/9/2005)! και τίτλο: «Δήμος Φερών: «Μολυσματικό και λίαν επικίνδυνο πρότυπο», καθώς επίσης με άλλο (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 14/9/2008 και τίτλο «ΕΝΑΕΡΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ (διώξαμε τα πρόβατα να διώξουμε και τους ανθρώπους!) περιέγραφα την τραγική ρυπογόνα και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας και όπως και όπως προείπα δεν άνοιξα μύτη κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής των επιτηδείων. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν υπάρχει πολυποίκιλη και πολύπλευρη ρύπανση βαριάς μορφής σε υπόγεια, υπέργεια και εναέρια μορφή από μόνιμες και περιοδικές πηγές μόλυνσης. Σε ό,τι αφορά λοιπόν την υπόγεια ρύπανση υπαίτιοι είναι τα πολλά εργοστάσια της Β’ ΒΙΠΕ (πολυποίκιλη ρύπανση), η Χαλυβουργία (διοξίνες, υπαίθρια εναπόθεση σκραπ με αποτέλεσμα την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα όταν βρέχει κυρίως με χρώμιο!) το 304 ΠΕΒ (ύπαρξη χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα από πλημμελή αποθήκευση τοξικών, ιδίως χρωμίου), 1.000 βόθροι -πηγάδια στην περιοχή (μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα με κολοβακτηρίδια, στρεπτόκοκκοι κοπράνων κ.α.). Επίσης τα νιτρικά στον υδροφόρο ορίζοντα του Ελευθεροχωρίου, ύπαρξη χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα του Στεφανοβικείου και 304 ΠΕΒ και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα καθώς και της ατμόσφαιρας από την καύση ελαστικών (παλαιότερα) στο 304 ΠΕΒ.

Σε ό,τι αφορά δε την υπέργεια και εναέρια ρύπανση έχουμε και λέμε Χαλυβουργία , το 304 ΠΕΒ + εμπλουτισμένο ουράνιο, το εργοστάσια Β’ ΒΙΠΕ , το Λατομείο αμιάντου στο Αερινό, εναπόθεση διογκωμένου περλίτη στον Άγιο Γεώργιο, χοιροστάσια, οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι καθώς και τα απόνερα των πλυντηρίων και των υπερχειλιζόντων βόθρων-πηγαδιών στους δρόμου του Βελεστίνου. Και τι δεν έχει ο μπαξές!!!

Πρέπει ιδιαίτερα να τονισθεί ότι αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης στην περιοχή μας είναι οι δεκάδες θάνατοι από καρκίνο δυστυχώς πολλών νέων ανθρώπων και μάλιστα εργαζόμενων στο 304 ΠΕΒ.

Σε ό,τι αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε κεντρικό, τοπικό επίπεδο καθώς και διαπιστευμένων εργαστηρίων απέδειξαν στην πράξη περίτρανα την αναξιοπιστία τους αφήνοντας πολλές υποψίες και ανατρέποντας την απλή λογική. Σε ό,τι αφορά την χαλυβουργία ο πρώτος έλεγχος από κλιμάκιο της Θεσ/νικης έγινε κατά τραγική σύμπτωση όπου το εργοστάσιο βρισκόταν σε περίοδο συντήρησης! Σε δεύτερη περίπτωση ο έλεγχος από το νομαρχιακό κλιμάκιο έγινε κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού! Και βασίσθηκαν στις μετρήσεις των υπευθύνων του εργοστασίου!!! Ο τρίτος δε έλεγχος απέδειξε ότι η εναέρια ρύπανση στην περιοχή της Χαλυβουργίας (Άγιος Γεώργιος) προέρχεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων!!!

Συμπέρασμα λοιπόν, όλα τάχει η Μαριορή η καύση των σκουπιδιών (βιομάζα επίσημα) της έλειπε, πρέπει οι αρμόδιοι και ο λαός να κινητοποιηθούν επειγόντως πριν είναι αργά γιατί θα μιλάμε πλέον για καύση ανθρωπομάζας και όχι βιομάζας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου