ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πολικές θερμοκρασίες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

πολικές-θερμοκρασίες-στον-δήμο-ρήγα-φ-666364

Παγετός σε Κανάλια, Βένετο, Κεραμίδι

Συνθήκες παγετού επικρατούν στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Νέα χιονόπτωση δεν σημειώθηκε μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή το Σάββατο το βράδυ. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου «ξύπνησε» χθες με το θερμόμετρο να δείχνει μείον τέσσερις βαθμούς Κελσίου. Τα μηχανήματα του Δήμου συνέχιζαν να ρίχνουν αλάτι αν και όλο το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό με εξαίρεση το Βένετο και το Κεραμίδι, όπου για την κίνηση των οχημάτων απαιτούταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω του παγετού.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης ενημέρωσε ότι υπάρχει χιόνι σε Κεραμίδι, Βένετο και Κερασιά από 10 έως 30 πόντους, αλλά όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Παρόλα αυτά τα μηχανήματα του Δήμου έριχναν αλάτι στα Κανάλια και στην περιοχή του Βενέτου ακόμη και σε καθαρούς δρόμους λόγω του παγετού.

Η δημοτική αρχή συνέχιζε προχθές τον αποχιονισμό στις περιοχές Περιβλέπτου, Κοκκίνας, Ελευθεροχωρίου, Χλόης Περιβολακίου και Καναλίων.

Τα χωριά δεν ήταν αποκλεισμένα, αλλά το πρωί είχε παγετό. Στις περιοχές αυτές το χιόνι είναι από 10 έως 20 πόντους.

Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών η δημοτική αρχή έχει επιστρατεύσει όλες αυτές τις μέρες οχτώ μηχανήματα για τον αποχιονισμό παράλληλα με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που ήταν τρία συνολικά και βρίσκονταν σε Κεραμίδι και Βένετο, Μικρό Περιβολάκι και στην περιοχή Περίβλεπτου και Ελευθεροχωρίου. Χθες η Περιφέρεια έστειλε και πάλι ένα μηχάνημα στην περιοχή του Βενέτου.

Ολες οι κτηνοτροφικές μονάδες είχαν καθαριστεί προχθές και οι δεκατέσσερις στις οποίες είχε παρουσιαστεί ανάγκη στο Περίβλεπτο, το Ελευθεροχώρι, το Μικρό Περιβολάκι, το Κεραμίδι, τα Κανάλια και την Κερασιά.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο το βράδυ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου σημειώθηκε νέα χιονόπτωση από τις 9.30 έως και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου