Βιβλιοπαρουσίαση για μικρούς και μεγάλους στην Κερασιά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-02, 10:48:53
Βιβλιοπαρουσίαση για μικρούς και μεγάλους στην Κερασιά

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό χώρο, φορέα εκπαίδευσης και πολιτισμού, οι κάτοικοι της Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μικροί και μεγάλοι, υποδέχτηκαν το πρωτοχρονιάτικο βιβλίο για παιδιά της Αγγελικής Θάνου με τίτλο «Ο Αη Βασίλης οι φεγγαρένιοι μανδύες κι ένα μυστικό» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΗΡΑ Εκδοτική με εικονογράφηση του Σταμάτη Παπαδήμου.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς, όπου φιλοξενούνται και οι πνευματικοί θησαυροί του ντόπιου συγγραφέα Ηλία Λεφούση, πραγματοποιήθηκε παράσταση αφήγησης παραμυθιού από τη συγγραφέα κ. Αγγελική Θάνου με συνοδεία μουσικής από την ταλαντούχα δεκάχρονη Φωτεινή Κωστοπούλου, κόρη του Στέφανου Κωστόπουλου και της Ελένης Βασδέκη, η οποία παίζει θαυμάσιο βιολί.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρει ότι ο Αη Βασίλης αναγκάστηκε να αποχωριστεί το σάκο  με τα τελευταία δώρα του, με κίνδυνο να μείνουν τα  παιδιά σε ένα μικρό χωριό χωρίς το πρωτοχρονιάτικο δώρο τους. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

*  Θα πάρουν τελικά το δώρο τους αυτά τα παιδιά;

*  Ποια λύση θα δώσει σ’ αυτό το πρόβλημα ο Αη Βασίλης;

*  Ποιο μυστικό κρύβουν τα παιδιά του μικρού χωριού;

Μόνο οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου μπορούν να το μάθουν αλλά να ανακαλύψουν και πολλά άλλα, όπως ότι οι ιδέες που μπορούν να γεννηθούν στο μυαλό μας δεν έχουν τελειωμό. 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη ευκαιρία να ακούσουν την αφήγηση του παραμυθιού, να απολαύσουν τις γιορτινές μελωδίες από τις χορδές του βιολιού και να δουν την προβολή των εικόνων του βιβλίου με τη βοήθεια του κ. Χάρη Δημόπουλου. Μέσα σε ένα διαδραστικό πλαίσιο επικοινωνίας δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να εκφράσουν πρωτότυπες και ξεχωριστές ιδέες ή ευχές.

Η φιλόξενη οικοδέσποινα κ. Αντωνία Χασιώτη προσέφερε σε όλους κουραμπιέδες κι αυτό στάθηκε αφορμή να ακουστεί από τη συγγραφέα ακόμα μια ιστορία από τη λαϊκή παράδοση σχετικά με το πώς οι κουραμπιέδες πήραν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

"Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας οι άνθρωποι να συναντώνται στα μονοπάτια των παραμυθιών, των ιστοριών και της μουσικής καθώς εκεί πλάθεται η καλοσύνη τους, εκεί χαϊδεύεται η ψυχή τους", αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=