ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χρηματοδοτήσεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

χρηματοδοτήσεις-στον-δήμο-ρήγα-φεραί-674074

Από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκτέλεση έργων

Με δύο αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση θα κατανεμηθεί συνολικό ποσό 5 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ στους Δήμους για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συμπληρωματικό ποσό από τους ΚΑΠ ύψους 29.700.000ευρώ για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Οσον αφορά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων κατά προτεραιότητα και κάλυψη δαπανών θέρμανσης θα δοθεί το ποσό των 7.280 ευρώ.

Για την κατανομή των χρημάτων έχουν ληφθεί υπόψη δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την σχολική χρονιά 2014 – 2015 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη. Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους µε χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις οποίες κοινοποιείται η απόφαση, θα μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε απόφαση για συμπληρωματική κατανομή ποσού 29.700.000 από τους ΚΑΠ για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών. Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα δοθεί το ποσό των 32.984,64 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου