ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Η κριτική μας έπιασε τόπο» λένε Γκογκινούδης- Σκρίμπας για το τεχνικό πρόγραμμα

η-κριτική-μας-έπιασε-τόπο-λένε-γκογκ-679729

«Νίκη της δημοκρατίας και επικράτηση της λογικής», χαρακτηρίζουν την ενίσχυση του τεχνικού προγράμματος Δ. Ρήγα Φεραίου για το 2019 με επιπλέον πόρους, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και Ιωάννης Σκρίμπας σε κοινή δήλωσή τους.

Οι δύο ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, δηλώνουν «δικαιωμένοι» μετά από αυτό και δημοσιοποιούν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο όπως είναι γνωστό δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, καθώς στις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του ΔΣ που προηγήθηκαν δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει απαρτία.

Το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου συνέρχεται σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι για τρίτη συνεχόμενη φορά. Μετά τη δήλωση των κ.κ. Γκογκινούδη και Σκρίμπα, σήμερα αναμένεται να εγκριθεί.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση των δύο συμβούλων έχει ως εξής: «Με ιδιαίτερη έκπληξη και απόλυτη δικαίωση της στάσης μας και των θέσεων μας, μόλις μία ημέρα μετά την τεκμηριωμένη καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2019, η ομάδα του κ. Νασίκα επανήλθε με καινούρια ημερήσια διάταξη ενισχύοντας το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 κατά 7.000.000 ευρώ.

Η επαναξιολόγηση και οπισθοχώρηση του κ. Νασίκα από το αρχικό τεχνικό πρόγραμμα αποδεικνύει περίτρανα ότι ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια παίζουμε, ούτε ομήρους κρατάμε τους δημότες, ούτε πράττουμε για προσωπικό όφελος, αλλά αντιθέτως προτάσσουμε το συμφέρον του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ανεξαρτητοποιηθήκαμε από μια δημοτική ομάδα η οποία οδήγησε κατά την γνώμη μας σε παρακμή τον τόπο και αυτό αποδείχθηκε από το αρχικό τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε και τεκμηριωμένα καταψηφίσαμε κρίνοντας το ελλιπές και ανεπαρκές χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό. Η δικαίωση για εμάς ήρθε 12 ώρες μετά με την ενίσχυση του τεχνικού προγράμματος κατά 7.000.000 ευρώ συνεχιζόμενων έργων. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και η καλοπροαίρετη κριτική μας οδήγησε στην επικράτηση της λογικής. Ψηφίζουμε με επιφύλαξη το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2019 διαμαρτυρόμενοι με την πρακτική των απευθείας αναθέσεων και προτρέποντας με τις παρατηρήσεις μας την αποκεντρωμένη Διοίκηση να το εγκρίνει. Προϋπόθεση είναι να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και του Κλεισθένη περί διενέργειας διαγωνισμών και εκπτώσεων από τους ενδιαφερόμενους για την τελική πραγμάτωση των όποιων έργων», καταλήγουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι στη δήλωσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου