ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Οδηγός» για τη λειτουργία του Εκθεσιακού Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου πληροφόρησης

οδηγός-για-τη-λειτουργία-του-εκθεσι-686213

Χρήσιμες πληροφορίες από τον Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας

Αρχισε η λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κάρλας στα Κανάλια και του Κέντρου Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο.

Επειδή η όλη διαδικασία βρίσκεται στο ξεκίνημά της, το πρόγραμμα λειτουργίας που αναφέρεται παρακάτω είναι το πρώτο βήμα για τη λειτουργία των δύο αυτών εκθεσιακών χώρων. Γίνεται προσπάθεια περαιτέρω στελέχωσης με προσωπικό στο Φορέα για να μπορέσουν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας.

Πρόγραμμα λειτουργίας.

Ώρες λειτουργίας.

Αφορά σε ολιγομελείς ομάδες έως 10 άτομα.

Το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Κανάλια (Μουσείο Κάρλας) θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, από 10:00πμ – 14:00.

Το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο θα λειτουργεί μόνο μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του Φορέα στο τηλέφωνο 24280 – 73856.

Ώρες λειτουργίας.

Αφορά σε μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών (σχολεία, σύλλογοι, οργανωμένες εκδρομές κ.ά.).

Οι οργανωμένες επισκέψεις όπως σχολεία, σύλλογοι, εκδρομές κλπ προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους δύο εκθεσιακούς χώρους από ξεναγό του Φορέα θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν με την γραμματεία του Φορέα στο τηλέφωνο 24280 – 73856.

Ο Φορέας προσπαθεί να εξυπηρετεί τους επισκέπτες και το Σαββατοκύριακο, ειδικά τα οργανωμένα γκρουπ, αφού όμως προηγηθεί συνεννόηση με τη γραμματεία.

Πολύ σημαντικοί εκθεσιακοί χώροι.

Όσοι επισκεφθούν το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στα Κανάλια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου (χλωρίδα, πανίδα, οικοσυστήματα) και τη μακρόχρονη αλληλεπίδρασή του με την ανθρώπινη παρουσία, η οποία οδήγησε στην ανάπτυξη του μοναδικού πολιτισμού της περιοχής λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου.

Όσοι επισκεφθούν το Κέντρο Πληροφόρησης στο Στεφανοβίκειο θα έχουν την ευκαιρία με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων εποπτικών μέσων να δουν το σύνολο των τεχνικών έργων δημιουργίας του Ταμιευτήρα της Κάρλας, καθώς και τη μέχρι τώρα πορεία επανασύστασης του λιμναίου οικοσυστήματος.

Τη λειτουργία των δύο εκθεσιακών χώρων έχει αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχουν αναλάβει τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των δύο κτιρίων.

Η δημιουργία των δύο κτιριακών συγκροτημάτων υλοποιήθηκε στα πλαίσια των έργων της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας (ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα 800 περίπου τετραγωνικών στα Κανάλια) και ένα μικρότερο στο Στεφανοβίκειο τα οποία θα εξυπηρετούν το μεν πρώτο των Καναλίων την στέγαση των γραφείων του Φορέα και τον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κάρλας και το δεύτερο στο Στεφανοβίκειο που ονομάζεται Κέντρο Πληροφόρησης θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη στάση των επισκεπτών που θα λαμβάνουν πληροφορίες τόσο για το πώς έγινε η ανασύσταση της λίμνης όσο και το τι θα ακολουθήσει στην υπόλοιπη διαδρομή τους.

Η επίσκεψη στην Κάρλα πλέον αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να τηλεφωνήσετε (24280 – 73856).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου