ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θανάτωση τετράποδου από φόλα στο Βελεστίνο

θανάτωση-τετράποδου-από-φόλα-στο-βελε-691113

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στην κοινωνία του Βελεστίνου και της Μαγνησίας ευρύτερα η είδηση ότι αδέσποτο σκυλάκι που είχε βρει καταφύγιο για να ζεσταθεί μέσα στην φάτνη του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, βρήκε φρικτό θάνατο από φόλα.

Αγνωστοι έριξαν φόλα πιθανότατα βραδινές ώρες και το δυσάρεστο γεγονός έγινε αντιληπτό νωρίς χθες το πρωί, προκαλώντας θλίψη και αναστάτωση. Ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Ρήγα Φεραίου, Νίκος Πρίντζος, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την συγκεκριμένη ενέργεια, τονίζοντας παράλληλα, ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής καταβάλλονται προσπάθειες για την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Παρέπεμψε τέλος στις δύο ημερίδες και τις αλλεπάλληλες ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου

Για το περιστατικό αυτό, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου βρέθηκε δηλητηριασμένο ένα σκυλί μέσα στη φάτνη του χωριού Βελεστίνο του δήμου Ρήγα Φεραίου όπου είχε βρει καταφύγιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμπολίτες μας με ελαφριά συνείδηση δολοφονούν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο (η φόλα είναι τοξικό δηλητήριο που προκαλεί ασφυξία, αφόρητο πόνο, εμετούς, διάρροιες, σπασμούς κλπ).

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου καταδικάζει αυτή την πράξη και καλεί όποιον γνωρίζει τον δράστη να τον καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα, καθώς η θανάτωση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση 1 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο (Ν.4235/14).

Καλεί επίσης τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωση τον ανήθικο αυτό τρόπο εξόντωσης και να καλέσει τους πολίτες που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά θανάτωσης και κακοποίησης να τα καταγγέλλουν στην αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες και βάρβαρες ενέργειες. Πόσο μάλλον που έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως όσοι κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα επιδεικνύουν και βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους.

Καλούμε τέλος τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να εφαρμόσει επιτέλους όσα ορίζει ο Νόμος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων γιατί εξαιτίας της ανεπαρκούς πολιτικής”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου