ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επερώτηση για την Κάρλα κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο η ΛΑΣ Θεσσαλίας

επερώτηση-για-την-κάρλα-κατέθεσε-στο-π-693480

Σημαντικά προβλήματα καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τη λίμνη Κάρλα. Με επερώτησή της στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η Λαϊκή Συσπείρωση ζητεί ενημέρωση για μία σειρά από θέματα.

Συγκεκριμένα ζητεί να ενημερωθεί εάν η περιφερειακή αρχή θα διεκδικήσει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για όλο το προσωπικό που εργάζεται στο φορέα και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Η ΛΑΣ ερωτά ακόμη τον περιφερειάρχη τι σκοπεύει να κάνει για την ολοκλήρωση του έργου του Φράγματος Γυρτώνης στον Πηνειό, την προστασία της λίμνης από τη ρύπανση και την στελέχωση του Μουσείου Κάρλας.

«Πίσω από το πανηγυρικό μέρος των εγκαινίων της Κάρλας υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, που ζητούν την λύση τους, για τα οποία δεν ακούγεται τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως εξηγεί, ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου, είναι δραματικά υποστελεχωμένος, ενώ η χρηματοδότηση του φορέα είναι ελλιπέστατη, αφού το 90% των χρημάτων αφορούν.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η στάθμη της λίμνης, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, από τότε που μπήκε το πρώτο νερό, έχει φτάσει στα 2,4 μέτρα και ο όγκος του νερού στα 70.000.000 κ.μ, ενώ χρειάζεται να διπλασιαστούν, ο όγκος του νερού και η στάθμη της λίμνης, προκειμένου να εξυπηρετεί πέρα από περιβαλλοντικούς και αρδευτικούς σκοπούς, όταν ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα για την άρδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου