ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απεβίωσε αιωνόβιος από το Βελεστίνο

απεβίωσε-αιωνόβιος-από-το-βελεστίνο-697319

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία του Βόλου και του Βελεστίνου το άγγελμα του θανάτου του αιωνόβιου Απόστολου Σπαθή, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 103 ετών.

Ο εκλιπών ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός, προήρχετο από οικογένεια Σαρακατσάνων, αναπτύσσοντας σημαντική κτηνοτροφική και αγροτική δραστηριότητα. Εγκαταστάθηκε πριν από πενήντα και πλέον χρόνια στο Βελεστίνο, στην περιοχή Κοκκαλέικα, δημιουργώντας μια δεμένη οικογένεια με την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία.

Καμάρωνε για τα παιδιά του, επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας και τα εγγόνια του. Ο πρωτότοκος γιος του Βασίλης είναι δικηγόρος και ο δευτερότοκος Γιώργος ιδιοκτήτης του κέντρου κατάρτισης ΚΕΚ ΚΕΠΕΘ και πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου.

Οσοι γνώρισαν τον αιωνόβιο Απόστολο Σπαθή μόνον καλά λόγια έχουν να πουν για την καλοσύνη, τη διάθεση προσφοράς, την εργατικότητα και τη διακριτικότητα που τον χαρακτήριζαν.

Μέχρι τα βαθιά του γεράματα εργαζόταν ακατάπαυστα στα κτήματα της οικογένειας και τον κήπο του, κάνοντας πράξη στη ζωή του το «παν μέτρον άριστον».

Ανθρωπος χαμηλών τόνων, διακρινόταν για τη διάθεση προσφοράς που τον χαρακτήριζε, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στον Βόλο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στα Κοκκαλέικα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τον τόπο που αγάπησε και συνέδεσε με τη ζωή του.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου