ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εφυγε από τη ζωή ο Δημ. Πίπος τελευταίος αιωνόβιος

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-δημ-πίπος-τελευταίος-701140

Απεβίωσε ο τελευταίος αιωνόβιος Δημήτρης Πίπος στο Κεραμίδι. Σε ηλικία 99 ετών ο μπαρμπα – Μήτσος ή Δημητράκης όπως τον αποκαλούσαν στο χωριό του ήταν από τους λίγους δραστήριους του Κεραμιδίου.

Για πολλά χρόνια ανέπτυσσε δράση στους Εξωραϊστικούς Συλλόγους Κεραμιδίου και Καμαρίου, ενώ είχε και πλούσια προσφορά στα τοπικά κοινά καθώς ήταν σύμβουλος στην Κοινότητα Κεραμιδίου επί τέσσερις τετραετίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η πρώην δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, όσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τον είχαν βραβεύσει με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά του.

Η δραστηριοποίησή του όμως δεν εξαντλούνταν μόνο στα τοπικά πράγματα και τα πολιτιστικά.

Η κύρια προσφορά του ήταν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που έδωσε τα πάντα με όλη του την αγάπη για τον Άγιο, ενώ συνέβαλε στην επισκευή και συντήρηση των εξωκλησιών. Μάλιστα, πρόσφατα έκτισε και το δικό του προσκυνητάρι όπως το έλεγε, στην είσοδο του χωριού.

Παλαιότερα τη δεκαετία του ’60 όταν ακόμη δεν υπήρχε συγκοινωνία, ο μπαρμπα – Μήτσος ήταν εκείνος που μετέφερε την αλληλογραφία του χωριού με το μουλάρι.

Ήταν αγαπητός σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Πίπου με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Από το 1963 έως το 1986 ήταν στον Βόλο όπου εργαζόταν στην Υπηρεσία του Εργαστηρίου Δημοσίων Έργων. Μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στο αγαπημένο του Κεραμίδι. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε εκεί και είχε διαύγεια πνεύματος, ενώ κρατιόταν δυνατός στα πόδια του.

Δυστυχώς, όμως, τις τελευταίες πέντε μέρες επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου χθες στις 10 το πρωί άφησε και την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου