ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Στεφανοβίκειο για τις νατοϊκές βάσεις

αντιπολεμική-συγκέντρωση-στο-στεφαν-835879

Από την Αντιπολεμική συνέλευση συλλογικοτήτων, οργανώσεων, κινημάτων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η ανακοίνωση για τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων, σε μια σειρά περιοχών της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου της Λάρισας και του Στεφανοβικείου, αποτελεί μια εμφανή κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών των αστικών τάξεων στη διαδικασία αναζωπύρωσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών. Η πολεμική εκστρατεία που προετοιμάζει και υλοποιεί η αστική πολιτική έχει ταυτόχρονα 2 στόχους. Την ανηλεή επίθεση στους εργαζόμενους και τους φτωχούς των καπιταλιστικών μητροπόλεων, τους μετανάστες και συνολικά όλα τα εκμεταλλευόμενα υποκείμενα που μετατρέπει το κυνήγι της καπιταλιστικής κερδοφορίας σε καύσιμη ύλη. Από την άλλη στο στόχαστρο μπαίνει η οικονομική εξάπλωση, η θεμελίωση σφαιρών επιρροής, αγορών και πρώτων υλών με άμεσα θύματα τους λαούς της ανατολικής μεσογείου και των Βαλκανίων, που για κακή τους τύχη έτυχε να ζουν σε περιοχές επέκτασης και οικοδόμησης των καπιταλιστικών συμφερόντων.

Στη διαδικασία αυτή τα αφεντικά που απολύουν και πετσοκόβουν μισθούς στη χώρα μας, γίνονται τα “πρωτοπαλίκαρα” του εθνικισμού, των στρατιωτικών σχεδιασμών και της ενίσχυσης της ΝΑΤΟικής παρουσίας. Η μάχη για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού, αντικαπιταλιστικού , διεθνιστικού κινήματος σε αυτό το επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινή μάχη με το σύστημα και τους πολιτικούς του εκπροσώπους που επιχειρούν να μας μετατρέψουν σε δούλους για μια ζωή.

Σε αυτή τη βάση πολιτικές, δυνάμεις, συλλογικότητες και αγωνιστές του κινήματος του Βόλου μετά από συζήτηση καταλήξαμε στην ανάγκη άμεσης λήψης αντιπολεμικών πρωτοβουλιών με στόχο να μπλοκαριστεί η μηχανή του πολέμου. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε το κάλεσμα σε αντιπολεμική – διεθνιστική κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο το Σάββατο 10/11 στις 12:00. Η αναχώρηση από την πόλη του Βόλου θα γίνει στις 11:00 της ίδιας ημέρας απο το δημαρχείο. Απευθύνουμε το κάλεσμα για την κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο σε όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο και της κινηματικές συλλογικότητες σε όλη τη Θεσσαλία, προκειμένου να δώσουμε ενα πρώτο ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, την ελληνική ολιγαρχία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου