ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Η Λίμνη Κάρλα στο μικροσκόπιο ερευνητικού προγράμματος

η-λίμνη-κάρλα-στο-μικροσκόπιο-ερευνητ-730696

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος με τίτλο «Karla School» με την στήριξη του Πράσινου Ταμείου, το οποίο αποτελεί πιλοτικό εξειδικευμένο έργο ευαισθητοποίησης των πολιτών και προστασίας της Βιοποικιλότητας της Λίμνης Κάρλας. Το έργο υλοποιείται από το Δίκτυο «Περραιβία», τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, το ΚΕΜΕΒΟ και τους «Αργοναύτες».

Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για την προστασία και την διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής της Κάρλας.

Στη συνέχεια του προγράμματος ήδη έχει προγραμματιστεί ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για πενήντα αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, τον Νοέμβριο και ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς τον ερχόμενο Μάρτιο 2019.

Παράλληλα με τα παραπάνω, εξειδικευμένοι επιστήμονες εργάζονται συστηματικά για την ανάπτυξη εφαρμογής για τη βιοποικιλότητα της Λίμνης Κάρλας σε κινητά/tablet και μιας πλατφόρμας τηλε-εκπαίδευσης για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διαχείριση υδάτινων οικοσυστημάτων, που θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα επόμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα του έργου θα είναι η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου των ομάδων στόχων για το περιβάλλον, που περιλαμβάνουν την τοπική κοινωνία, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, εκπαιδευτικούς ,αιρετούς, την επιστημονική κοινότητα, ΜΚΟ κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου