ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου

πρωτοβουλίες-της-δημοτικής-αρχής-ρήγ-851206

Σε άμεσες ενέργειες σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, ενώ σε λίγες ημέρες ο Δήμος καλείται να καταθέσει τις απόψεις του στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και γι’ αυτό άμεσο λόγο θα πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες και βέβαια οι σύλλογοι διδασκόντων. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου γεωγραφικά περιλαμβάνει περιοχές τόσο πεδινές, όσο και ορεινές, με αρκετά δημοτικά διαμερίσματα που είναι απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και με ένα δύσκολο οδικό δίκτυο που το χειμώνα λόγω και των καιρικών συνθηκών γίνεται επικίνδυνο για τη μετακίνηση των παιδιών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθώς και κοινωνικοί, αλλά και άλλοι που σχετίζονται με την επάρκεια των διδακτηριακών υποδομών θα πρέπει να συνεκτιμηθούν».
Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων πανελλαδικά.
Η κ. Λαΐτσου μαζί με τους Αντιδημάρχους είχαν πριν λίγες ημέρες μια πρώτη συνάντηση με τους διευθυντές σχολείων του Δήμου, όπου εκτός από τα ζητήματα των διδακτηρίων, συζητήθηκε και το θέμα των συγχωνεύσεων και ακούστηκαν κάποιες πρώτες σκέψεις.
Παράλληλα η  Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, όπου διαπιστώθηκε η έντονη αγωνία τους για το ενδεχόμενο κατάργησης των σχολείων.
Η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει την καταγραφή των στοιχείων με το μαθητικό δυναμικό, τις διδακτηριακές υποδομές για κάθε σχολείο, ώστε να υπάρχει μια πλήρης αποτυπωμένη εικόνα της υπάρχουσας κατάστασης.
Επίσης θα ζητήσει από τις τοπικές κοινότητες και δημοτικές κοινότητες να εξετάσουν το ζήτημα και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.
Παράλληλα σχεδιάζεται σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ώστε να διαμορφωθεί μια συνολική πρόταση η οποία θα διαβιβαστεί στη Διεύθυνση τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη Δημοτική Αρχή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι γνωστό ότι ανεξάρτητα από τις δικές της προτάσεις οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την τελική τους πρόταση προς την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μπορούν να τη διαμορφώσουν σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις. Στη συνέχεια η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα αποστείλει τις προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας, που έχει και τον τελικό λόγο στις αποφάσεις.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου