ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στεφανοβίκειο

νέο-φωτοβολταϊκό-πάρκο-στο-στεφανοβί-755327

Ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε προχθες η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ισχύος 500KW και κόστους 600.000 ευρώ στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στα εγκαίνια του πάρκου παραβρέθηκαν μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτα Πρίντζο, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του ΑΣ Βόλου, καθώς και εργαζόμενοι της ΕΒΟΛ και κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Το έργο είχε ενταχθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και επιδοτήθηκε σε ποσοστό 43%.

Η επένδυση, όπως τόνισε και στα χθεσινά εγκαίνια ο κ. Πρίντζος, κρίνεται ιδιαιτέρως συμφέρουσα καθόσον θα αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μεγαλύτερο των 3 ετών.

Το πάρκο συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ και σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό των 100KW που είναι εγκατεστημένο στην οροφή της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ αναμένεται να αποφέρει κέρδος στην οργάνωση.

Η παραγόμενη από το πάρκο ηλεκτρική ενέργεια θα συμψηφίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα Net metering.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου