ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

την-τετάρτη-θα-συνεδριάσει-το-δημοτικ-851206

Την πρώτη συνάντηση με τους προέδρους των δέκα τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου, παρουσία των Αντιδημάρχων, με σκοπό την καταγραφή των ζητημάτων που αφορούν στις περιοχές και την επίλυσή τους. Επίσης η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Δημοτική Αρχή αυτή την περίοδο προχωρά στην οργάνωση των υπηρεσιών, τον επιμερισμό των αρμοδιοτήτων και την καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε περιοχή.

«Στόχος μας είναι να οργανώσουμε τις υπηρεσίες, προκειμένου μέσω του προγραμματισμού που θα κάνουμε, να επιλύουμε τα προβλήματα» τόνισε η κ. Λαΐτσου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρώτη συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων που στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ανέρχονται στις δέκα.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τις περιοχές που εκπροσωπούν οι Τοπικές Κοινότητες. Ήδη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπομπότης έχει αποστείλει επιστολή στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ζητώντας τους να καταγράψουν τα προβλήματα, επισκευές που πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Επίσης με την τήρηση όλων των παραδοσιακών εθίμων θα γιορτάσουν μεθαύριο Τρίτη οι κάτοικοι στο Ριζόμυλο τον πολιούχο τους Άγιο Αθανάσιο.

Στα σχολεία των Καναλίων

Τα σχολεία των Καναλίων επισκέφθηκε η κ. Λαΐτσου, δίνοντας το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γυμνασίου-Λυκείου.

Συγχρόνως η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς τα διάφορα θέματα που αφορούν στις σχολικές κοινότητες. Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο το κύριο θέμα είναι οι συγχωνεύσεις που ενδέχεται να γίνουν από το Υπουργείο Παιδείας και αν αυτά τα δύο σχολεία θα επηρεαστούν από μια τέτοια εξέλιξη.

Η κ. Λαΐτσου συναντήθηκε και με τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού. Το διδακτήριο είναι παλιό και χρειάζεται κάποιες επισκευές. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί τόνισαν την ανάγκη προσθήκης αιθουσών.

Πρώτη συνεδρίαση…

Την ερχόμενη Τετάρτη εξάλλου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, όπου αναμένεται να παρθούν και οι πρώτες αποφάσεις για θέματα του Δήμου.

Άλλωστε η πρώτη συνεδρίαση που έγινε πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου, αφορούσε στην εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης εντός εβδομάδας η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί ξανά για το θέμα των εργατικών κατοικιών, μέσω επαφών με την πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) κ. Κωτίδου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου