ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ράγισαν καρδιές στην ολονυχτία για τους τρεις αγγέλους

ράγισαν-καρδιές-στην-ολονυχτία-για-το-785560

23 Ιουλίου 2018 1.30 τα ξημερώματα. Την ώρα που στο Μάτι εκτυλισσόταν μία άλλη τραγωδία, με πολλούς γονείς να αναζητούν τα παιδιά τους στην πύρινη κόλαση και άλλους να πεθαίνουν μαζί τους αγκαλιασμένοι, στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στο σημείο που γράφτηκε ο επίλογος για την Ιωάννα 18 χρόνων, την Κατερίνα Κουτσιαρή 21 χρόνων και τον Φίλιππο Καπανιάρη 20 χρόνων, αναβίωναν οι τραγικές στιγμές του δυστυχήματος που πριν από τέσσερα χρόνια, τους στοίχισε τη ζωή.

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών μαζί με ορισμένους φίλους τους μετέβησαν στο σημείο και πέρασαν όλη τη νύχτα εκεί.

Μπροστά στο μνημείο που στήθηκε στη μνήμη των παιδιών, για να θυμίζει την υποχρέωση της Πολιτείας να επαναπροσδιορίσει τις αποφάσεις της σε θέματα, όπως η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων που παραμένει με υψηλό κόστος, με αποτέλεσμα οι παράπλευροι δρόμοι έχουν καταστεί παγίδες θανάτου για τους οδηγούς.

Τα πρόσωπα όλων αυλακωμένα από τον πόνο. Κανείς δεν μιλούσε. Μόνο τα αναφιλητά και η βαριά ανάσα των γονιών ακούγονταν. Την ηρεμία διέκοψαν τα βεγγαλικά που άναψαν στον ουρανό, ως «χαιρετίσματα» στα τρία παιδιά.

«Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Παραμένει κάρβουνο αναμμένο που δεν πρόκειται να σβήσει», όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αθηνά Δελή – Κουτσιαρή, που μαζί με τον σύζυγό της Κώστα δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη να παραμείνουν όρθιοι. Είχαν δύο παιδιά, είχαν μια όμορφη οικογένεια και τώρα «μοιράζουν» τον χρόνο τους μπροστά σε μνήματα.

Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας που έχασε τις δύο της κόρες στα social media την επόμενη μέρα.

«Στα μάτια μας χθες βράδυ ζωντάνεψε ξανά η τραγωδία….. Η άσφαλτος ακόμη μυρίζει το άρωμά σας… Εμείς εκεί. Εκκωφαντικός ο θόρυβος της απουσίας σας. Στην σιγαλιά της νύχτας τα βεγγαλικά τρόμαξαν κάτι πουλιά και πέταξαν τρομαγμένα μέσα από τα δέντρα. Και εσείς ψηλά στ’ αστέρια. Αραγε μας νιώσατε; Καλή αντάμωση παιδιά μας!!!!!!!».

Ξημερώματα 23 Ιουλίου 2014. Το ρολόι έδειχνε 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Τη σιωπή της αποφράδας εκείνης νύχτας διακόπτει ο θόρυβος των λαμαρινών που λυγίζουν σαν χαρτί. Ένα φορτηγό που έχει περάσει στο αντίθετο ρεύμα, παρασύρει στον θάνατο τρία νεαρά παιδιά. Την Κατερίνα Κουτσιαρή 21 χρόνων, την αδερφή της Ιωάννα Κουτσιαρή 18 ετών και τον Φίλιππο Καπανιάρη 20 ετών, στον δρόμο μεταξύ Στεφανοβικείου – Ριζομύλου. Πάνω στο οδόστρωμα γράφεται ο τραγικός επίλογος μίας βραδιάς που ξεκίνησε με γέλια και τραγούδια για τα δύο χωριά και τελείωσε με κλάματα και οδυρμό για την απώλεια των τριών νέων.

Η νταλίκα με ρυμουλκό, που οδηγούσε 22χρονος μεταφέροντας εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο, συγκρούστηκε με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα τρία αγγελούδια.

Τέσσερα χρόνια μετά τα δάκρυα για τις δύο οικογένειες, που έχασαν τα παιδιά τους, δεν έχουν στερέψει. Η κάθε μέρα, πλέον, αισθάνονται ότι ξημερώνει και νυχτώνει χωρίς σκοπό.

Σημειώνεται τέλος, πως η ξαφνική απώλεια των τριών παιδιών, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Αποτέλεσε μάλιστα την αφορμή κινητοποιήσεων για την κατάργηση των διοδίων στην εθνική οδό. Δυστυχώς το αίτημα παραμένει ακόμη ανικανοποίητο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου