ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συναυλίες από ταλαντούχα παιδιά

συναυλίες-από-ταλαντούχα-παιδιά-791203

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πολλά παιδικά χαμόγελα οι μαθητικές επιδείξεις και οι καλοκαιρινές συναυλίες της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προχθές, Παρασκευή 20 Ιουλίου. Οι συναυλίες, που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, διοργανώθηκαν σε πολλά τοπικά διαμερίσματα.

Οι μαθητές της σχολής παρουσίασαν ποικιλία μουσικών κομματιών με άψογη κι άρτια μουσική και φωνητική εκτέλεση. Στις εκδηλώσεις της Σχολής λαμβάνουν μέρος περίπου 30 παιδιά από τα 90 που είναι εγγεγραμμένα και παρακολουθούν μαθήματα όλο το έτος.

Οι χώροι διεξαγωγής των μαθημάτων της Μουσικής Σχολής είναι στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα, όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον και εγγράφονται μαθητές, όπως στο Βελεστίνο, στο Ριζόμυλο, στο Στεφανοβίκειο, στα Κανάλια, στο Κεραμίδι και στον Αγιο Γεώργιο.

Στην σχολή γίνεται εκμάθηση μουσικών οργάνων και φωνητικής. Τα παιδιά διδάσκονται πιάνο, αρμόνιο, κιθάρα (ακουστική, κλασική), μπουζούκι, κλαρίνο, κρουστά (τύμπανα, ντραμς) με συμμετοχή στην μπάντα κρουστών του Δήμου, Βυζαντινή Μουσική, μουσική τεχνολογία και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη κ.ά.).

Η διδασκαλία γίνεται από πτυχιούχους δασκάλους με πολυετή πείρα. Η φοίτηση στη Μουσική Σχολή έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να αποκτήσουν μουσική παιδεία, καθώς και πολύτιμα επαγγελματικά εφόδια αφού τους παρέχει επαγγελματικούς τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους από το κράτος εξασφαλίζοντας μια λαμπρή καριέρα για την ζωή τους.

Τα παιδιά επιβραβεύονται για τις μουσικές τους ικανότητες και την πρόοδο που παρουσιάζουν, καθώς η σχολή διαθέτει την κατάλληλη δομή για την ουσιαστική και με προοπτική μουσική εκπαίδευση.

Στις δραστηριότητες της Σχολής περιλαμβάνονται παρουσιάσεις έργων αξιόλογων καλλιτεχνών μέσα από συναυλίες, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να συμμετάσχουν και να αποκτήσουν εμπειρία και στους μεγαλύτερους φίλους της μουσικής μελωδικές στιγμές.

Ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Νίκος Πρίντζος δήλωσε: «Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της δημοτικής μουσικής σχολής που πραγματοποιήθηκαν σε πολλά από τα δημοτικά μας διαμερίσματα. Απολαύσαμε τους μαθητές σε υπέροχα μουσικά κομμάτια. Γίνεται πραγματικά σπουδαία δουλειά από τους υπεύθυνους μουσικούς της σχολής, οι οποίοι με το έργο που επιτελούν μεταδίδουν στα παιδιά του δήμου μας την αγάπη για τη μουσική. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά για τις όμορφες μουσικές στιγμές που μας χάρισαν, του δασκάλους-μουσικούς για την προσφορά τους και να ευχαριστήσω τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν κάθε χρόνο στη μουσική σχολή του δήμου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου