ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πενήντα δηλώσεις ζημιών στα Κανάλια

πενήντα-δηλώσεις-ζημιών-στα-κανάλια-803682

Σε πενήντα υπολογίζονται οι δηλώσεις που αναμένεται να υποβληθούν συνολικά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιβλική καταστροφή που υπέστησαν κτίρια, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λόγω της θεομηνίας που χτύπησε την περιοχή.

Ο κύριος όγκος των αιτημάτων εντοπίζονται στην περιοχή των Καναλίων, καθώς δεκάδες ιδιοκτήτες προσέρχονται καθημερινά στον Δήμο, για να κάνουν δήλωση ζημιάς, προκειμένου να αποζημιωθούν στην συνέχεια.

Συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν, στο μεταξύ, τις αυτοψίες στα πληγωμένα νοικοκυριά, που μετρούν ζημιές στην οικοσκευή, στον ρουχισμό, σε τοίχους και περιβόλους αυλών, μετά την ορμητική κάθοδο του νερού, και των φερτών υλών, που συμπαρέσυρε τα πάντα, καταστρέφοντάς τα στο πέρασμά του.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αποστολία Κατσιούρα, «καταγράφουμε όλα τα κτίρια που έχουν πρόβλημα, και θα τα στοιχειοθετήσουμε, προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις από την θεομηνία. Ο Δήμος θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε τα αντίστοιχα έγγραφα να φτάσουν στην Διεύθυνση αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, του Υπουργείου Εσωτερικών».

Οι πληγέντες έχουν ενημερωθεί και αποτυπώνουν φωτογραφικά το πριν και το μετά, προκειμένου να στοιχειοθετείται με τον πλέον άμεσο τρόπο, την δύναμη της εικόνας, το μέγεθος της καταστροφής.

Σταδιακά αποκαθίστανται οι καθημερινοί ρυθμοί στις πληγείσες περιοχές, μετά την τραγική εικόνα των πρώτων ημερών, με την συνδρομή μηχανημάτων του Στρατού, της Περιφέρειας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στην συνέχεια, θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών στους κοινόχρηστους χώρους και τους δρόμους και θα μελετηθούν και πάλι τα ρέματα, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Καναλίων. «Πρέπει να ξανασχεδιασθούν έργα, για να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον, ειδικά για τα Κανάλια. Χρειάζονται χρήματα ακόμη και για τις μελέτες και πολύ περισσότερο για να εκτελεστούν τα έργα» υπογράμμισε η κ. Κατσιούρα, ενώ σημείωσε ότι «είμαστε από την αρχή στον οικισμό και κοντά στα προβλήματα του κόσμου, προσπαθώντας να βοηθήσουμε».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου