Δριμεία κριτική για τις ζημιές στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-06, 15:43:17
Δριμεία κριτική για τις ζημιές στο Δήμο Ρ. Φεραίου

Δριμεία κριτική ασκεί στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ο Βαγγέλης Παρσάς, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, π. αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, με αφορμή την τελευταία θεομηνία, και σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «προβλήματα που ήταν γνωστά».

Ο κ. Παρσάς επισημαίνει ότι: «Δεν περάσανε πολλά χρόνια από την προηγούμενη πλημμύρα, μεγάλη σε ένταση αλλά όχι τόσο καταστροφική, η οποία έφερε στο φως προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν εν μέρει ή να μειώσουν τον κίνδυνο καταστροφών παρόμοιων με αυτών που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, είχαν κληθεί οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, από τον τότε πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και σημερινό πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου κ. Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλο, με την παρουσία της προϊσταμένης της Υπηρεσίας κ. Κατσιούρα για επιτόπια αυτοψία στο ρέμα της περιοχής Κουμάσι όπου κρίθηκε σωστό να ανοιχτεί η οπή της εισόδου του υπογείου ρέματος. Επομένως, το πρόβλημα ήταν γνωστό αλλά έως και σήμερα δεν έγινε τίποτα».

Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι «κατά την θητεία μου ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας, με την παρουσία του προϊστάμενου Καθαριότητας κ. Καραμπέρη, κρίθηκε αναγκαίο να καθαριστεί το ρέμα Βαένα από μπάζα και φερτές ύλες και με κόψιμο φυτών και δέντρων μέσα στο ρέμα. Έπειτα από λίγο διάστημα προηγείται η διαγραφή μου από τον συνδυασμό του κ. Νασίκα το 2015, κλήθηκε όμως ιδιώτης χωματουργικών μηχανημάτων όπου και κατέθεσε προσφορά η οποία παραμένει στα συρτάρια της Υπηρεσίας έως και σήμερα, διότι η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι ο ιδιώτης είναι ακριβός, παρά την αναγκαιότητα».

Για το ρέμα Χατζηδήμη που πλημμύρησε μέσα στο χωριό και προκάλεσε καταστροφές περιουσιών, «οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως έγινε καθαρισμός δέντρων και φυτών και τα κλαδέματα τους πετάχτηκαν στην είσοδο του υπογείου ρέματος με αποτέλεσμα να το βουλώσουν εύκολα και γρήγορα να πλημμυρίσει. Ανεπαρκής και απροετοίμαστη φάνηκε η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς σκαπτικό μηχάνημα που έφερε δεν μπόρεσε να βοηθήσει από την πρώτη μέρα αλλά μετά από δύο, διότι όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζής στο Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από ερώτησή μου, έμεινε από λάστιχα» επισημαίνει ο ίδιος.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο κ. Παρσάς υποστηρίζει ότι: «Καθυβρίστηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δήμαρχο κ. Νασίκα και με προέτρεψε να βγω από την αίθουσα διότι με επιχειρήματα ανέφερα πως η Δημοτική Αρχή έχει μεγάλη ευθύνη για τις καταστροφές που έγιναν καθώς έμεινε άπραγη για χρόνια. Καλό είναι να θυμίσω στον κ. δήμαρχο πως από το 2015 και με απόφασή του έπαψα να έχω αρμοδιότητες ως αντιδήμαρχος και συνέχισα την πορεία μου έως σήμερα αλλά και μέχρι το πέρας της θητείας μου θα συνεχίσω, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος χωρίς «κηδεμόνες» με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ρήγα Φεραίου τονίζει, αναφερόμενος στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, ότι «ουδέποτε αναζήτησα μια στάλα δημοσιότητας, δεν την έχω ανάγκη άλλωστε, είμαι πάντα δίπλα στους δημότες οι οποίοι με εξέλεξαν στον Καλλικρατικό Δήμο Ρήγα Φεραίου το 2010 πρώτο σε ψήφους συγκριτικά με τους συνυποψήφιους μου, δεύτερο το 2014, και με στηρίζουν από την αρχή της πορείας μου την δεκαετία του ΄80 με συνεχείς επανεκλογές σε τοπική αυτοδιοίκηση και αγροτοσυνδικαλιστικά. Δεν χρειάζεται επίσης να αναρωτιέται αν θα δώσω το «παρών» στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, είναι ορθό να αναρωτιέται για το αν θα δώσουν το «παρών» οι σύμβουλοί του. Δυστυχώς, η έλλειψη ψυχραιμίας και σοβαρότητας του δημάρχου, μετατρέπουν πολλές φορές τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε τσίρκο».

Κλείνοντας, ο κ. Παρσάς τονίζει ότι: «Η ανεπάρκειά του σε έργα και λύσεις προβλημάτων καθημερινότητας επιστρέφουν τον Δήμο σε παρελθοντικό χρόνο» ενώ καθιστά «υπεύθυνο τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τις καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι των πληγμένων περιοχών από τις πρόσφατες πλημμύρες».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=