ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Εσπασε» ο Ξηριάς. Μεγάλα προβλήματα σε Κανάλια -Κερασιά

εσπασε-ο-ξηριάς-μεγάλα-προβλήματα-σ-809832

«Εσπασε» ο Ξηριάς από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου από νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι όγκοι του νερού που πέφτουν συνεχώς μέσα στον χείμαρρο, είχαν ως συνέπεια την υπερχείλισή του σε ορισμένα σημεία, για ακόμη μία φορά, στο ύψος του Ιδρύματος “Ασπρες Πεταλούδες”, κάτω από την οδό Λαρίσης.

Από το νερό πλημμύρησε ο δρόμος προς τις “Ασπρες Πεταλούδες” και αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στο νερό, με συνέπεια οι δύο νεαρές κοπέλες που επέβαιναν σε αυτό να κινδυνέψουν.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν άμεση και πολλά οχήματα μετέβησαν στο σημείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Μετά από προσπάθειες των πυροσβεστών, οι κοπέλες απεγκλωβίστηκαν από το όχημα και είναι καλά στην υγεία τους.

Ο δρόμος στην οδό Λαρίσης προς το Ιδρυμα έχει αποκλειστεί και περίπου στη 1 το μεσημέρι, απαγορεύτηκε η διέλευση οχημάτων και πεζών από τους δρόμους της περιοχής.

Το Ιδρυμα “Ασπρες Πεταλούδες” είναι για άλλη μία φορά αποκλεισμένο και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο μέσω Μελισσατίκων.

Στην περιοχή όπου η στάθμη του νερού μέσα στον Ξηριά έχει ανεβεί επικίνδυνα, παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Το αυτοκίνητο βυθισμένο στο νερό

Στον Δήμο Ρήμα Φεραίου

Σημαντικά προβλήματα προκαλεί η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου από νωρίς σήμερα το πρωί.

Από την βροχόπτωση στα Κανάλια, στην Κερασιά, το Κεραμίδι και το Βένετο έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και περισσότερα από 30 σπίτια, ενώ το νερό, που σε ορισμένα σημεία των δρόμων είχε μεγάλο ύψος, μπήκε μέχρι και μέσα σε σταθμευμένα οχήματα.

Επίσης, στην περιοχή του Βελεστίνου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος. Στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνο, ακόμη, η πίεση του νερού του δικτύου ύδρευσης είναι χαμηλή.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές των Καναλίων και της Κερασιάς και αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία του δρόμου Καναλίων -Κερασιάς.

Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν συνεχώς για την απάντληση υδάτων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και από άλλους θεσσαλικούς Νομούς.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, των συνεργείων της Περιφέρειας και του Δήμου Ρ. Φεραίου είναι συνεχείς και από το πρωί έγιναν απεγκλωβισμοί κτηνοτρόφων, οικογενειών που τα σπίτια τους είχαν πλημμυρίσει, μεταφορά ασθενών μεταξύ αυτών και μίας εγκύου.

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Επίσης, στα Κανάλια βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. Στην περιοχή βρίσκονται και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως και η αντιπεριφερειάρχεις Θεσσαλίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μεταφεθρούν με ασφάλεια άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα.

Σε Αλμυρό και Πήλιο

Συνεχείς βροχοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί και στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, αλλά χωρίς να έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στο Πήλιο επίσης δεν υπάρχουν προβλήματα, παρά μόνο στην περιοχή της Μακρινίτσας, όπου το ρέμα “φούσκωσε” και μέσα στο χωριό “κατεβαίνουν” όγκοι νερού, όπως και στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σε επιφυλακή ο Δήμος Βόλου για προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Επειδή οι βροχοπτώσεις που από το πρωί σημειώνονταν και στην περιοχή του Δήμου Βόλου προβλέπεται να συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, με την εμφάνιση προβλημάτων να είναι πιθανή, ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει θέσει όλες του τις δυνάμεις σε επιφυλακή και καλεί όσους πολίτες αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά και χρειάζονται βοήθεια να απευθύνονται στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 24210 80959 ή στο γραφείο Δημάρχου 24213 50173-4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου