Η πρώτη μαθητική δράση του Δήμου Ρ. Φεραίου με οδηγό τον Ρήγα

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-18, 17:10:13
Η πρώτη μαθητική δράση του Δήμου Ρ. Φεραίου με οδηγό τον Ρήγα

Το ενδιαφέρον 150 παιδιών προσέλκυσε η 1η μαθητική δράση με παράλληλη έκθεση δημιουργιών και χειροτεχνιών που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου στην πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο.

Στην παραπάνω δράση συμμετείχαν πολλοί μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου, με τη συνοδεία των δασκάλων τους. Οι δράσεις όξυναν το πνεύμα και τη φαντασία τους, ανέπτυξαν το αίσθημα της ομαδικής συμμετοχής και συνεργασίας και τους γέμισαν με γνώσεις για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή. Οι μικρότερες τάξεις απέστειλαν χειροτεχνίες με θέμα τον Ρήγα οι οποίες εκτέθηκαν σε μαθητική έκθεση.

Οι μαθητές κλήθηκαν να λύσουν κρυπτόλεξα, να δημιουργήσουν φράσεις εμπνευσμένες από τον Ρήγα, ζωγράφισαν τη σημαία του ως αναμνηστικό για τα σχολεία τους, έφτιαξαν παζλ με τη Χάρτα και με ρήσεις του Ρήγα και αναζήτησαν μέσα από κείμενα και χάρτες που τους δόθηκαν, στοιχεία για τον Ρήγα.

Ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Νικόλαος Πρίντζος, δήλωσε: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώσαμε ως δήμος μαθητική δράση για τα σχολεία μας. Το θέμα ήταν ο Ρήγας, λόγω της συμπλήρωσης 220 χρόνων από τον θάνατό του. Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον και καλή διάθεση ανταποκρίθηκαν με τους εκπαιδευτικούς τους και ευελπιστούμε να καθιερωθεί κάθε χρόνο με διαφορετική ιστορική θεματική ενότητα, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν την πλούσια ιστορία του τόπου τους μέσα από παιχνίδι, δημιουργία και μάθηση».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=