Ο Ρήγας εμπνέει τα παιδιά

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-13, 14:42:37
Ο Ρήγας εμπνέει τα παιδιά

Με χαμόγελο στα πρόσωπα και πλήρεις από δημιουργικότητα έφυγαν χθες από την Πλατεία Ρολογιού οι μαθητές της ε’ και της στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου, οι οποίοι συμμετείχαν στην 1η Μαθητική Δράση με θέμα το Ρήγα Βελεστινλή που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν τη σημαία του Ρήγα, να λύσουν κρυπτόλεξα, να συναρμολογήσουν παζλ με τη Χάρτα και ρήσεις του Ρήγα και να συνδυάσουν στοιχεία από κείμενα, χάρτες και ονόματα συντρόφων. Μαζί τους και οι δάσκαλοι. 

Παράλληλα είχαν ήδη τοποθετηθεί σε ειδικά ταμπλό δημιουργίες των μαθητών όλων των τάξεων των σχολείων αφιερωμένες στον Επαναστάτη κι Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή. 

Από πλευράς Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Νίκος Πρίντζος, καλωσόρισε τους μαθητές και τους δασκάλους που τους συνόδευαν, ευχήθηκε καλή επιτυχία όσον αφορά τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι η μαθητική αυτή δράση θα καθιερωθεί με διαφορετική θεματική ιστορική ενότητα κάθε έτος, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους μέσα από ευχάριστη απασχόληση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=