Διακρατική συνεργασία του ΓΕΛ Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-04, 17:07:41
Διακρατική συνεργασία του ΓΕΛ Βελεστίνου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης και τελευταίας συνάντησης σχολικών μονάδων της Ευρώπης στην Καισάρεια της Καππαδοκίας στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2. Αποστολή του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου και του Γυμνασίου Αιανής Κοζάνης εκπροσώπησε τη χώρα μας δίνοντας το παρών με εργασίες μαθητών, δημιουργίες έργων και στοιχεία ερευνών.

Το σχολείο συμμετέχει σ’ ένα πολυμερές Project του Erasmus+ΚΑ2 - Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο «Η Ευρώπη μου, το μέλλον μου, η ευθύνη μου. Ενέργεια και βιωσιμότητα», το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι χώρες εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα με δύο σχολεία -το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Μαγνησίας και το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης- η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία και η Τουρκία.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η δυναμική του να μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Ευρώπη μέσω ανταλλαγής σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της ευρωπαϊκής διασχολικής συνεργασίας, οι τρεις πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία, στην Ελλάδα και στην Τσεχία, ενώ η τέταρτη ολοκληρώθηκε στην Τουρκία με απαράμιλλη τη φιλοξενία των ανθρώπων της γειτονικής χώρας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς με την υλοποίηση των εργασιών των σχολείων – εταίρων, και τα αποτελέσματά του, αφού κοινοποιηθούν, θα είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων αλλά και σε αυτήν του προγράμματος http://www.eufures.eu/

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=