ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φωτοβολταϊκό πάρκο από τον Α.Σ. Βόλου στο Στεφανοβίκειο

φωτοβολταϊκό-πάρκο-από-τον-α-σ-βόλου-στ-7131

Η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 16 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ, όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’ αυτών.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσεως 2017 και ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου, στα 18 εκατ. ευρώ, αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

Μεταξύ άλλων απεφασίσθη η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 500.000€ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η επένδυση θα κατασκευασθεί στις εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί εξ’ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου και θα αποσβεστεί εντός διετίας.

Επίσης, έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ.Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της Ελληνικής Επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.

Επίσης αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 1.000ευρώ στα μέλη του Συνεταιρισμού.

Σχετικά με το θέμα των αρωματικών φυτών ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε τα μέλη ότι το θέμα αυτό λόγω των εθνικών θεμάτων που υπάρχουν με την Τουρκία έχει παγώσει και αναζητούνται άλλες αγορές για έναρξη των διαδικασιών αυτού του εγχειρήματος.

Να σημειωθεί πως, στην Τακτική Γενική Συνέλευση παρευρέθησαν 175 μέλη και όλα τα θέματα της ημερήσια διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου