ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φιλοξενία ευρωπαίων εκπαιδευτικών και μαθητών από το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

φιλοξενία-ευρωπαίων-εκπαιδευτικών-κ-14227

Την εβδομάδα από 22 έως 29 Απριλίου το γυμνάσιο Στεφανοβικείου υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές από πέντε χώρες, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + /Δράση ΚΑ2 «Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» με αριθμό σύμβασης 2017-1-ES01-KA219-037910_2 και τίτλο «The Odyssey revisited – Teaching European values in a divided continent».

Η εβδομάδα περιελάμβανε ένα πλήρες πρόγραμμα, άρτια καταρτισμένο, με πρωινές συνεδριάσεις επίσκεψη στο Μουσείο του Βόλου, στο Πανεπιστήμιο και απογευματινές εξορμήσεις σε γειτονικούς προορισμούς όπως Μακρινίτσα, Μηλιές με το τραινάκι, Μετέωρα αλλά και στη Σκιάθο.

Στις πρωινές συνεδριάσεις στο γυμνάσιο, παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Κύπρου το Avatar του ODY αλλά και το πρώτο κεφάλαιο του ψηφιακού comic που αφορά τις περιπέτειες του φανταστικού ήρωα που έχουν όμως ρεαλιστικό περιεχόμενο. Είχαν ακόμη σύντομες παρουσιάσεις των χωρών που συμμετέχουν, των εκπαιδευτικών τους συστημάτων αλλά και διαδραστικά quiz και τέλος ένα παιχνίδι εκτός αίθουσας, στο άλσος του γυμνασίου.

Η τελετή υποδοχής ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή με πολλά χορευτικά που παρουσίασαν τα παιδιά του γυμνασίου αλλά και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών από τις συμμετέχουσες χώρες. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Σαλαγά και τη συμμετοχή πολλών παιδιών του γυμνασίου μας.

Τέλος, η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις 7 οικογένειες του Ριζομύλου και τις 14 του Στεφανοβικείου που φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο, παιδιά προερχόμενα από τη Σουηδία την Ιταλία την Ισπανία και την Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου