ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πόλος έλξης ο βιότοπος του βορείου Πηλίου

πόλος-έλξης-ο-βιότοπος-του-βορείου-πηλ-36324

Εκρηξη επισκεπτών σημειώνεται στο Κέντρο Eρευνας και Προστασίας Αγριας Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και στους βιότοπους της Κερασιάς, όπου καταγράφηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες, Ελληνες και ξένοι, από το 2012 μέχρι και σήμερα. Τα 50 και πλέον είδη ορχιδέας που έχουν εντοπιστεί στον πλούσιο βιότοπο του βορείου Πηλίου, προσελκύουν το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων από το εξωτερικό, όπως η σύζυγος του πρέσβη της Δανίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η σύζυγος του πρέσβη της Δανίας, Σίσι Γκέτιγκ, βιολόγος, μέλος της «Δανέζικης Εταιρείας για την Ορχιδέα» και συνεκδότρια του ομώνυμου περιοδικού, επισκέφτηκε την Κερασιά μαζί με τη αρχαιολόγο και διευθύντρια του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, Κριστίνα Βίντερ Γιάκομπσεν.

Οι δύο διακεκριμένες επισκέπτριες ενημερώθηκαν για την ιστορία της Κερασιάς στο Μουσείο «Ηλία Λεφούση» από μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, και στη συνέχεια φωτογράφησαν ορχιδέες, δηλώνοντας εντυπωσιασμένες από τον πλούτο της φύσης, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να επανέλθουν στο μέλλον.

Δεκάδες επισκέπτες συγκαταλέγονται στις προσωπικότητες που εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τις ορχιδέες και την πλούσια χλωρίδα της Κερασιάς. Εξήντα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και ο διευθυντής του Βοτανικού Μουσείου του Μονάχου έχουν ασχοληθεί με τη χλωρίδα του Πηλίου και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τον πλούτο της φύσης.

Είναι πασιφανής ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζουν τα γκρουπ των ξένων επισκεπτών τους πλούσιους βιότοπους του βορείου Πηλίου και ειδικότερα της Κερασιάς, με δεκάδες Γερμανούς, Ολλανδούς, Γάλλους, Αγγλους αλλά και κατοίκους άλλων χωρών να συρρέουν κατά κύματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Η Κερασιά βγαίνει πια από την αφάνεια με τους δύο αυτούς πόλους, και αυτό αποδεικνύεται από την επισκεψιμότητα η οποία αυξάνεται χάρη στις διαρκείς προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιωτών», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Οικονομίδης, υπεύθυνος για το Κέντρο Eρευνας και Προστασίας Αγριας Ορχιδέας Βορείου Πηλίου.

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι «μας εκπλήσσει η πολύ μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται Ελληνες και ξένοι μαθητές, φοιτητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, αλλά και φυσιολάτρες, οι οποίοι βλέπουν για πρώτη φορά τον πλούτο της Κερασιάς, τον φωτογραφίζουν και εκφράζουν την επιθυμία να συμβάλουν στην προσπάθειά ανάδειξής του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου