Γιόρτασε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ριζόμυλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-17, 15:08:35
Γιόρτασε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ριζόμυλο

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος, η Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Δημητριάδος.

Επίκεντρο της εορτής, η ομώνυμη Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Ριζόμυλο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Την παραμονή της εορτής, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος με πλειάδα ιερέων, μοναχών και μοναζουσών, και ευσεβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Την ημέρα της γιορτής, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, και πλειάδας ιερέων. Ενώ το Θείο κήρυγμα της εορτής εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, των ΓΟΧ, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Νάσσος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως ο κ. Φώτιος ευχαρίστησε τους πατέρες που προσήλθαν από μακριά για την εορτή της Μονής. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τους ιερείς Δημήτριο Ράικο από την Αθήνα, Ιερομόναχο Νικόδημο από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Βερδικούσσας και τον Ιερομάναχο Αρσένιο από τη Σκήτη του Αγίου Βασιλείου Αγίου Όρους, καθώς και τους οικείους ιερείς.

Τελειώνοντας απηύθυνε ευχαριστίες και στον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα για την ένθερμη υποστήριξη του δήμου προς την Ιερά Μονή.

Των ιερών ακολουθιών συνόδευσαν μουσικά με βυζαντινούς ύμνους της εορτής ο π. Νικηφόρος Νάσσος και οι Δημήτριος Παντελίδης και Γεώργιος Πλιατσίδης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε τράπεζα από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=