Γνωριμία μικρών μαθητών με την τοπική ιστορία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-16, 13:47:19
Γνωριμία μικρών μαθητών με την τοπική ιστορία

Μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού του Αερινού και του Στεφανοβικείου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη 19 Μαρτίου τον νέο εκθεσιακό χώρο «Ρήγας Βελεστινλής», όπου βρίσκεται ένα από τα αυθεντικά αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα, το οποίο παραχωρήθηκε στον δήμο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, και ότι η Χάρτα αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας στα τέλη του 18ου αιώνα, αλλά ένα παγκόσμια σημαντικό χαρτογραφικό έργο. Επισημάνθηκε ότι ο Ρήγας, γνωστός για τη γεωγραφική του ευρυμάθεια, άρχισε την προετοιμασία της Χάρτας στο Βουκουρέστι και ολοκλήρωσε τη χάραξη και την εκτύπωσή της στη Βιέννη το 1797, λίγους μόνο μήνες πριν τη σύλληψή του.

Οι μαθητές επεξεργάστηκαν λεπτομερώς τη Χάρτα και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί και για όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνει.

Κατόπιν, οι μαθητές των σχολείων του Αερινού, επισκέφθηκαν τη δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο που λειτουργεί, τις κατηγορίες βιβλίων που περιλαμβάνει και για το πώς μπορεί ένας δημότης, μικρός ή μεγάλος, να δανειστεί ένα βιβλίο.

Επίσης, οι μαθητές με τις εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες του Κέντρου Κοινότητας για τον τρόπο λειτουργίας του, πώς μπορούν τα παιδιά και οι γονείς να βοηθηθούν και να ωφεληθούν από τις υπηρεσίες και τις δράσεις της νέας αυτής δομής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=