ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου ομόρφυναν τον αύλειο χώρο Ναού

μαθητές-του-επαλ-βελεστίνου-ομόρφυνα-68075

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου μετά από κάλεσμα του Ιερέα Αθανασίου Συρταδιώτη και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, πραγματοποίησαν διδακτικές επισκέψεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Οι διδακτικές αυτές επισκέψεις είχαν στόχο, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, οι μαθητές να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που είχαν αποκομίσει στην μέχρι τώρα φοίτησή τους στο ΕΠΑΛ.

Σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Φερών πραγματοποίησαν καλλιεργητικές φροντίδες στην υπάρχουσα βλάστηση του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού και στα πλαίσια του μαθήματος «Στοιχεία Αρχιτεκτονικής Τοπίου» πρότειναν συνθέσεις με φυτά, δομικά υλικά και τα οποία θα προσφέρουν αισθητική ικανοποίηση στους προσκυνητές του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επίσης μεταφύτευσαν περίπου 100 φυτά δυόσμου (επιστημονική ονομασία Mentha Longifolia) στα παρτέρια του αύλειου χώρου, τα οποία μεταξύ άλλων αρωματικών φυτών οι μαθητές είχαν δημιουργήσει με διάφορες τεχνικές ριζοβολίας κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18, στα πλαίσια των εργαστηριακών τους μαθημάτων.:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου