ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποκαταστάσεις ζημιών στο Δήμο Ρ. Φεραίου

αποκαταστάσεις-ζημιών-στο-δήμο-ρ-φερα-70403

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, λόγω των αλλεπάλληλων ακραίων φαινομένων που σημειώθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Στο μεταξύ, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε Κεραμίδι και Βένετο, και εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας της αγροτικής οδοποιίας και του δρόμου που οδηγεί στις περιοχές Κουλούρι και Πετρομέλισσο.

Μηχανήματα του δήμου βρίσκονται επίσης στα Κανάλια, το Βελεστίνο και το Μικρό Περιβολάκι, προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν οι πληγές που άνοιξαν τα ακραία φαινόμενα που σημειώθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

«Δώσαμε προτεραιότητα στις κτηνοτροφικές μονάδες γιατί υπήρχε δυσκολία στην πρόσβαση, όχι μόνο στους κτηνοτρόφους αλλά και στους γαλατάδες που προμηθεύονται το γάλα, και σε δεύτερο χρόνο επεμβαίνουμε σε χωράφια, για να μπορέσουν οι αγρότες να τα προσεγγίσουν με μεγαλύτερη ευκολία», όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σταύρος Χατζής, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Δίνεται βαρύτητα στην αγροτική οδοποιία, διότι είναι δύσκολη η πρόσβαση σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας, με αφετηρία το Ριζόμυλο. Ακολουθούν αμέσως μετά, ανάλογες παρεμβάσεις σε Στεφανοβίκειο και Κανάλια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επεσήμανε ότι: «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει υποστεί ζημιές από πρόσφατες κακοκαιρίες. Τα μηχανήματα του δήμου, καθώς και ιδιώτες εργολάβοι που συνεργάζονται με τον δήμο, δίνουν καθημερινά μάχη να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Οι ζημιές είναι τεράστιες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Στόχος και δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι να αποκατασταθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι φθορές που δημιουργήθηκαν. Οι αντιδήμαρχοι, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και οι μηχανικοί, έχουν επισκεφθεί ήδη τα περισσότερα σημεία που έχουν υποστεί ζημιά, παρακολουθούν και συντονίζουν την πρόοδο των εργασιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου