ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πλημμυρίδα» προβλημάτων στο Στεφανοβίκειο από τη βροχή

πλημμυρίδα-προβλημάτων-στο-στεφαν-104606

«Πνίγηκε» στο νερό το Στεφανοβίκειο. Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και συνεχίστηκε μέχρι και τις 11 το πρωί, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα μέσα στο χωριό. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε μικρά ποτάμια ενώ η στάθμη του νερού σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 40 εκατοστά. Η ένταση της βροχής και ο μεγάλος όγκος βρόχινου νερού στην περιοχή, προκάλεσε την υπερχείλιση χειμάρου στο Μεγάλο Μοναστήρι. Τα ορμητικά νερά ήταν θέμα χρόνου να πλημμυρίσουν χωράφια και δρόμους τόσο στην περιοχή του Στεφανοβικείου όσο και στο Μικρό Περιβολάκι, όπως και έγινε.

Στο Στεφανοβίκειο δύο σπίτια και ένα σούπερ μάρκετ πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Β΄ΒΙΠΕ, προκειμένου να συνδράμει στην άντληση των υδάτων. Παρέμβαση χρειάστηκε επίσης, στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην είσοδο του χωριού του Στεφανοβικείου, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό της μία γυναίκα.

Το όχημα «εγκλωβίστηκε» μέσα στα νερά και η μηχανή ακινητοποιήθηκε. Ευτυχώς η παρέμβαση ήταν άμεση και έτσι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή. Συνεργεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου με επικεφαλής τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Παλληκάρη, βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έκτακτη κατάσταση.

Εκτός από το Στεφανοβίκειο,πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στο Μικρό Περιβολάκι,όπου πολλές καλλιεργούμενες εκτάσεις παραδόθηκαν στη μανία του νερού και μετατράπηκαν σε απέραντη λίμνη.

Από την κακοκαιρία δοκιμάζεται επίσης η περιοχή του Κεραμιδίου. Από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Κεραμίδι- Καμάρι. Η απομάκρυνση των επικίνδυνων βράχων ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα με τη συνδρομή ιδιώτη, που κλήθηκε από το Δήμο στο σημείο, για να αποκαταστήσει τη ζημιά. Στα ορεινά του Κεραμιδίου σημειώνονται και χιονοπτώσεις για αυτό δύο μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου