ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Με το βλέμμα στο συλλαλητήριο οι αγρότες του Αερινού

με-το-βλέμμα-στο-συλλαλητήριο-οι-αγρότ-133644

Mε το βλέμμα στραμμένο στο αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στην ΑGROTICA, και στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, οι αγρότες στο μπλόκο του Αερινού παραμένουν στον δρόμο. Χθες το μπλόκο ενισχύθηκε με άλλα δέκα τρακτέρ, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν μετά τη συνάντηση με τον κ. Ε. Αποστόλου, οι αγρότες θα καθορίσουν τη μετέπειτα στάση τους.

Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ν. Αγγελής, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απηύθυνε κάλεσμα για μία ακόμη φορά προς τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της Agrotica, τονίζοντας ότι η συμμετοχή σ’ αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πάρα πολλά, γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσουν δυναμική απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Πρέπει να αντιδράσουν κάποτε όλοι. Όχι να περιμένουν τον γείτονά τους να αγωνιστεί για αυτούς. Με το προηγούμενο ασφαλιστικό σύστημα πληρώναμε εισφορές στον ΟΓΑ μέχρι ανώτατο όριο τα 2.300 ευρώ ανά έτος. Τώρα πληρώνουμε από 2.300 μέχρι και 14.000 ευρώ ανά έτος. Εγώ προσωπικά καλούμαι να πληρώνω 550 ευρώ τον μήνα ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Και τι σύνταξη θα πάρουμε; Με αυτά τα ποσά δεν μπορεί να επιβιώσει οικονομικά ο αγρότης, όσο και να μειώσει το κόστος παραγωγής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, «απέναντι στα μπλόκα βρίσκονται κι αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας. Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, εργαζόμενοι, μικροί ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους» πρόσθεσε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου