ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εγκαινιάστηκε η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Βελεστίνο

εγκαινιάστηκε-η-πρώτη-πιστοποιημένη-134642

Τα εγκαίνια της Πλατείας Δημοκρατίας με την πρώτη οργανωμένη πιστοποιημένη παιδική χαρά πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι εντάσεις.

Την ώρα της ομιλίας του δημάρχου Δ. Νασίκα με αφορμή τα εγκαίνια και την επισήμανση ότι παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ένα έργο «κόσμημα», ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μπ. Πάσχος, διέκοψε δύο φορές το δήμαρχο, υποστηρίζοντας πως καπηλεύεται ένα έργο που σχεδίασε και δρομολόγησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ο κ. Νασίκας συνέχισε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας πως το έργο δρομολογήθηκε το 2015 και υλοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή και απευθυνόμενος στα μικρά παιδιά που ήταν παρόντα, τα κάλεσε να χαρούν τη νέα παιδική χαρά, δίνοντας έτσι ένα τέλος στη φραστική διένεξη με τον κ. Πάσχο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο αργότερα από τη μείζονα μειοψηφία, σημειώνεται πως «η δημοτική αρχή κόβει κορδέλα σε έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής» ενώ συνεχίζοντας επισημαίνεται: «Ο σχεδιασμός του έργου της πλατείας Δημοκρατίας, ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της κας Ελ. Λαίτσου, τον Νοέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες», επικαλούμενος σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Το 2013 άνοιξε πρόσκληση στο Πράσινο Ταμείο για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, όπου και υποβάλαμε τον πλήρη φάκελο για χρηματοδότηση του έργου. Μέσα στο 2014 ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου. Η ανάπλαση της πλατείας σχεδιάστηκε ώστε να περιλαμβάνει χώρους αναψυχής για μικρούς και μεγάλους: σύγχρονη παιδική χαρά, αναψυκτήριο, θέατρο εκδηλώσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου