ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προληπτικός έλεγχος υγείας ηλικιωμένων στο Στεφανοβίκειο

προληπτικός-έλεγχος-υγείας-ηλικιωμέ-137244

Το 2018 αποτελεί έτος αφιερωμένο στους ηλικιωμένους του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου. Συνεχίζοντας την εκστρατεία πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε θέματα υγείας, το ΚΕ.Π. Υγείας πραγματοποιεί σε συνεργασία με την γενική κλινική «Η Ελπίς», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του ΚΑ.ΠΗ Στεφανοβικείου προληπτικό έλεγχο υγείας στους ηλικιωμένους της περιοχής από τις 9:30 έως και τις 13.30.

Στόχος της δράσης είναι η στήριξη της υγείας των ηλικιωμένων πολιτών. Μην ξεχνάμε πως στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης παρατηρείται το φαινόμενο αρκετά ζευγάρια να επιστρέφουν στην «πατρική» αγκαλιά των γονιών τους ώστε με την στήριξη τους να μπορέσουν να φροντίσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους. Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που συμπαραστέκονται σήμερα είτε με οικονομική στήριξη, είτε με τη φιλοξενία των παιδιών τους και την κάλυψη των αναγκών των εγγονιών τους αλλά ακόμη και με την ψυχική τους ανάταση, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής. Αξίζει η επιπλέον φροντίδα από μας για τα όσα έχουν προσφέρει.

Συνεχίζεται από το ΚΕ.Π. Υγείας η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών στο Στεφανοβίκειο και μέσα στο 2018 θα επισκεφθεί όλα τα χωριά του Δήμου και θα σταθεί δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις από τον κ. Μπουκή Ευστράτιο, ειδικό καρδιολόγο, Αλεξανδρίδη Ηλία, ειδικό καρδιολόγο, Ψήφο Βασίλη, ειδικό καρδιολόγο, Παπαγεωργίου Ευαγγελία, ειδική πνευμονολόγο και Γιοβάνη-Μπέη Αγγελική, χειρουργό, συνεργάτες της γενικής κλινικής του Βόλου «Η Ελπίς». Επίσης, τη βοήθεια τους θα προσφέρουν οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Προσκαλούνται οι δημότες – ηλικιωμένοι της περιοχής του Στεφανοβικείου να προσέλθουν στο χώρο του ΚΑΠΗ Στεφανοβικείου για τις προαναφερόμενες εξετάσεις.

Το ΚΕΠ Υγείας ανανεώνει το ραντεβού μέσα στο 2018 στο επόμενο χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου