ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κατέρρευσαν τα τοιχία αντιστήριξης στον Κερασιώτη

κατέρρευσαν-τα-τοιχία-αντιστήριξης-σ-141378

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων για την κατάρρευση των τοιχίων αντιστήριξης του Κερασιώτη μεταφέρει εγγράφως η εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Κερασιάς, Αντωνία Χασιώτη, υπενθυμίζοντας στους αρμόδιους το μέγεθος της καταστροφής που θα προκύψει σε ενδεχόμενη μελλοντική πλημμύρα, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στον Δήμο Ρήγα Φεραίου της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Στο γραπτό υπόμνημα της κ. Χασιώτη υπογραμμίζεται ότι: «Μετά την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, τα τοιχία αντιστήριξης του Κερασιώτη κατέρρευσαν, μαζί με το πολυπόθητο έργο όλων των Κερασιωτών. Χρόνια ζητούσαμε να γίνει το αντιπλημμυρικό έργο του Κερασιώτη, είχαμε κινδυνέψει τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά μέσα στα συμπληρωματικά έργα της Κάρλας και στις μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε και η μελέτη του Κερασιώτη».

Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα της εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας Κερασιάς: «Χρόνια γίνονταν αναφορές, δημοπρατούνταν αλλά ποτέ δεν έγινε. Οταν τα έργα της Κάρλας τα ανέλαβε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το έργο έλαβε σάρκα και οστά. Τροποποιημένη η μελέτη, αλλά αφορούσε την αντιπλημμυρική προστασία όλου του οικισμού, σωτήριο έργο για μας και καμάρι όλων μας, ολοκληρώθηκε αρχές του 2015».

Παρουσιάζοντας τη σημερινή εικόνα, η κ. Χασιώτη υπογραμμίζει ότι «βλέποντας τα κομμάτια που κατέρρευσαν δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, παρά μόνο να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία όλων των κατοίκων. Φοβούμαστε τι θα γίνει με μια ακόμη πλημμύρα, αν τα τοιχία που κατέρρευσαν λειτουργήσουν ως φράγμα, αν πέσουν ακόμη περισσότερα. Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, υπουργείο, περιφέρεια, να μελετήσουν σωστά και να δράσουν άμεσα», επισημαίνεται στο ίδιο υπόμνημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου