Εσπειραν τραγικό θάνατο σε πάνω από 20 δεσποζόμενα σκυλιά

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-19, 15:23:11
Εσπειραν τραγικό θάνατο σε πάνω από 20 δεσποζόμενα σκυλιά

«Ο χάρος βγήκε παγανιά» και θανάτωσε περισσότερα από 20 σκυλιά, όλα τους δεσποζόμενα στην περιοχή Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και Ριζομύλου. Θορυβημένοι οι κάτοικοι της περιοχής, βρίσκονται κυριολεκτικά στο πόδι, σε κατάσταση σοκ, αφού δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ποιος άρρωστος εγκέφαλος «συνέλαβε» αυτό το αποτρόπαιο σχέδιο μαζικής θανάτωσης σκύλων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα σκυλιά ήταν μικρά σε ηλικία. «Δεν ενοχλούσαν κανέναν. Πρόκειται για μαζική δολοφονία» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γαρύφαλος Αντζούρης, ιδιοκτήτης ενός από τα σκυλιά που θανατώθηκαν.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά των μικρών τετράποδων σημειώθηκε μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτές εικόνες, ζώων τα οποία κείτονταν νεκρά, άλλα έξω στον δρόμο και άλλα μέσα σε αυλές.

Οι φόλες που πετάχτηκαν ήταν πραγματικές «βόμβες» δηλητηρίου, άκρως επικίνδυνες για τα ζώα. Χρησιμοποιήθηκαν με μανία αφανίζοντας 13 σκυλιά στο Στεφανοβίκειο και άλλα 10 σε Βελεστίνο και Ριζόμυλο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο Στεφανοβίκειο, μέχρι και την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν φόλες με δηλητήριο πεταμένες στην πλατεία του χωριού, τις οποίες έσπευσαν να απομακρύνουν, προτού μεγαλώσει ο κατάλογος της μακάβριας λίστας των άτυχων τετράποδων που βρήκαν τέτοιο τραγικό θάνατο από ανθρώπινο χέρι.

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τα τετράποδά τους, έσπευσαν να κοινοποιήσουν το γεγονός στα social media, προκειμένου να ενημερωθούν άλλοι ιδιοκτήτες, ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους από τον άγνωστο ή άγνωστους δράστες, οι οποίοι ξέσπασαν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τη μανία τους πάνω στα άτυχα τετράποδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου χρόνο είχε εκδηλωθεί ανάλογο κρούσμα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να λάβει τις διαστάσεις ομαδικής θανάτωσης όπως τώρα.

Πάντως, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων τετράποδων που βρήκαν τραγικό θάνατο προσανατολίζονται τώρα να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=