ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αυλαία για την ανακύκλωση

αυλαία-για-την-ανακύκλωση-851206

Στην ανακύκλωση μπαίνει το Βελεστίνο καθώς υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Φερών και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος.

Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι εξαετής, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή τα ανακυκλώσιμα υλικά θα μεταφέρονται στο ΚΔΑΥ του Αγίου Γεωργίου.

Ο δήμος έχει προμηθευτεί ήδη 80 μπλε κάδους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εκτός από την πόλη του Βελεστίνου και στη Β’ βιομηχανική περιοχή, προκειμένου να συγκεντρώνονται και να αξιοποιούνται στη συνέχεια τα ανακυκλώσιμα υλικά, που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες.

Όπως προβλέπεται από την σύμβαση, η συλλογή των απορριμμάτων θα γίνεται με απορριμματοφόρο του Δήμου με δικό του πρόγραμμα, προσωπικό και μέσα, ενώ αναφέρεται ρητά πως το συγκεκριμένο προσωπικό θα πρέπει να γνωρίζει τα σχετικά με την ανακύκλωση, ώστε να μην υπάρξει λάθος, αλλά και να μην φέρει καμία σχέση με την ΕΕΑΑ.

Να σημειωθεί εδώ ότι πριν την έναρξη του προγράμματος σχετική ενημέρωση έχει γίνει στους κατοίκους της περιοχής από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Αξιοποίησης σε συνεργασία με τον Δήμο.

«Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση των απορριμμάτων» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κανάρης, που εμφανίζεται ικανοποιημένος «διότι ο Δήμος θα συμμετέχει σε ένα από τα πιο σημαντικά και οργανωμένα προγράμματα που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο δήμος καταθέτει αίτημα στην ΕΕΑΑ, καθώς η πρώτη απορρίφθηκε. Μάλιστα ακόμα και σε αυτή την δεύτερη αίτηση που κατέθεσε ο δήμος Φερών προς την ΕΕΑΑ χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ Γιάννη Κουρτίνα για να γίνει τελικά δεκτή.

«Ανακύκλωση στο σχολείο, στο σπίτι, στην επιχείρηση, σε δημόσιους χώρους. Ελπίζουμε ότι με την συνεργασία και ενεργό συμμετοχή όλων θα επιτύχουμε να φέρουμε σε πέρας μια προσπάθεια που χαρακτηρίζει και το επίπεδο του πολιτισμού μας. Θωρακίζει δε την υγεία και γενικότερα το περιβάλλον. Μπορούμε να το επιτύχουμε και αυτό εξαρτάται από όλους μας. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Διαχειριζόμαστε το μέλλον των παιδιών μας, διαμορφώνουμε την προοπτική των επερχόμενων γενιών», αναφέρει ο κ. Κανάρης.

Μάλιστα υπάρχει η βλέψη το πρόγραμμα να ξεκινήσει να υλοποιείται από την 1Η Ιανουαρίου του 2011 και στους οικισμούς που ενσωματώνονται στο διευρυμένο νέο δήμο Ρήγα Φεραίου κατά τις προβλέψεις του Καλλικράτη.

«Η ανακύκλωση και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη ποιότητα ζωής και εξοικονόμηση ενέργειας. Αποτελούν ακόμα ταυτόχρονα δείκτη πολιτισμού και ευαισθησίας για κάθε πολίτη για κάθε χωριό και πόλη. Προστατεύοντας την πόλη, προστατεύουμε το περιβάλλον, θωρακίζουμε την πολιτεία, την υγεία, τον πολίτη», τονίζει ο δήμαρχος Φερών.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου