ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διάλογος για την τοπική αυτοδιοίκηση

διάλογος-για-την-τοπική-αυτοδιοίκηση-237892

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου συμμετείχε στην ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Με τη συμμετοχή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, ολοκληρώθηκε χθες η 7η ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Sindelfingen της Γερμανίας, με θέμα «Δύναμή μας η τοπική αυτοδιοίκηση».

Οι θεματικές ενότητες που καταγράφονταν στο πρόγραμμα και συζητήθηκαν ήταν η δικτύωση του τουρισμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν επίσης, ήταν η ενεργειακή αξιοποίηση και διαχείριση των απορριμμάτων, η τοπική ανάπτυξη μέσω ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας με διάλογο και συμμετοχή όλων των πολιτών, η αγροτική οικονομία και νέες στρατηγικές προώθησης αγροτικών προϊόντων. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έγκριση της τελικής Διακήρυξης από τις Κεντρικές Ενώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και μέλος της ΔΕΠΑΝ, Δημήτρης Νασίκας ανέφερε για τη συνδιάσκεψη: «Υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν καθημερινά την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα πάντα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή και δράση των δημοτών».

Στη συνέλευση απεύθυναν χαιρετισμό και συμμετείχαν με ομιλίες ο Δρ. Bernd Vöhringer, Δήμαρχος Sindelfingen, ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο Guido Wolf, Υπουργός Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ο Roger Kehle, Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο Gerhard Bauer, Επαρχος Schwäbisch Hall, ο Δρ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Hans-Joachim Fuchtel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός και Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Sindelfingen – Böblingen, ο Frank Edelmann, Δήμαρχος και Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος και Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο Helmut Riegger, Επαρχος Calw, ο Clemens Schweizer, Πανεπιστήμιο Kehl και ο Δρ. Ιωάννης Ψυχάρης, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου