ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρέμβαση Κολυνδρίνη για το πρόγραμμα νιτρορύπανσης

παρέμβαση-κολυνδρίνη-για-το-πρόγραμμ-238172

Κλιμάκιο στον Δήμο Ρ. Φεραίου μετά από αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών θα μεταβεί τις επόμενες μέρες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και θα πραγματοποιήσει μετρήσεις σε νιτρικά, νιτρώδη και αμμωνιακές ενώσεις.

Η επίσκεψη του κλιμακίου θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιοτική χημική σύσταση του υπόγειου υδροφορέα του δήμου και να συμπεριληφθεί στο διαχειριστικό σχέδιο των ευπρόσβλητων στη νιτρορύπανση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, με αυτή τη διαδικασία θα διαπιστωθεί η ποιοτική χημική σύσταση του υπόγειου υδροφορέα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κάτι που ενδεχομένως θα στηρίξει την ένταξή του στο Πρόγραμμα «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα».

Όπως η ίδια τονίζει, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η σημερινή χημική κατάσταση του υπόγειου υδροφορέα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κρίνεται απαραίτητο να γίνουν οι μετρήσεις για την πρόληψη της ρύπανσης των υδάτων από τη γεωργική δραστηριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την πραγματοποίηση των δειγματοληψιών θα αποκτηθούν αξιόπιστα στοιχεία. Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις για τις συγκεντρώσεις σε νιτρικά, νιτρώδη και αμμωνιακές ενώσεις σε δεκαπέντε (15) αγροτικές γεωτρήσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου κατανεμημένες στην ευρύτερη περιοχή, με τη σχετική δαπάνη για την πραγματοποίηση των δειγματοληψιών και αναλύσεων να έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου