ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οι δέκα πρώτες προτεραιότητές μας για το Δήμο Ρήγα Φεραίου

οι-δέκα-πρώτες-προτεραιότητές-μας-για-493936

Του

Δημήτρη Νασίκα

Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου

 

Με εργαλεία τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αγάπη για το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την αλληλεγγύη, την διαφάνεια, την τόνωση της αγοράς, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου μας στην υπηρεσία του δημότη, τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής, παιδικών χαρών, προγραμματίζουμε και δεσμευόμαστε για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Στόχος της πολιτικής μας είναι:

• Η προώθηση της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

• Η αναβάθμιση και συνεχής φροντίδας της ποιότητας ζωής των δημοτών μας

• Η χρηστή και διάφανη οικονομική διαχείριση

Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος

Δεσμευόμαστε για υλοποίηση έργων υποδομής σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπως:

1. ΚΟΜΒΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ. Θα επιδιώξουμε την κατασκευή του κόμβου ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή πρόσβαση στο Βελεστίνο και στον Αγ. Γεώργιο. Επίσης κατασκευή κόμβου εισόδου – εξόδου στο Στεφανοβίκειο με την Π.Ε.Ο. Βόλου Λάρισας και εξασφάλιση εισόδου στο Ριζόμυλο.

2. Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στο Βελεστίνο, κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας και σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό αποβλήτων.

3. Ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού, λήψη μέτρων για προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από την υπεράντληση όπως αρδευτικά έργα, συνεχής έλεγχος της ποιότητας του πόσιμου νερού, αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης.

4. Βελτίωση και επέκταση της αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα αποβλέποντας στην ενδυνάμωση των υποδομών μεταφοράς αγροτικών προϊόντων, βελτίωση του κυκλοφοριακού δικτύου στου οικισμούς, πεζοδρομήσεις.

5. Μελέτη αποκατάστασης – προστασίας της Υπέρειας Κρήνης και αναβάθμιση – επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του αλιευτικού καταφυγίου στο Καμάρι (Αγριελιά).

Επίσης δεσμευόμαστε για:

6. Την οργάνωση του Δήμου και των υπηρεσιών του ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες αρμοδιότητες με πρωταρχικό στόχο πάντα την παροχή υπηρεσιών ισοδύναμης αποτελεσματικότητας σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Επίσης την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να καταστεί αποφασιστικό όργανο στρατηγικής και σχεδιασμού του Δήμου.

7. Την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, δημιουργία αρδευτικών φραγμάτων, βελτίωση βοσκοτόπων, πρόγραμμα ανάπτυξης και προώθησης της βιώσιμης αλιείας.

8. Την αντιμετώπιση της ανεργίας με την ίδρυση Δημοτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας και σύνδεσή τους με την τοπική αλλά και την ευρύτερη αγορά εργασίας, στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου, προώθηση τοπικών προϊόντων, δημιουργία δημοτικών επιχειρήσεων.

9. Την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από την κατασκευή Μουσείου για το Ρήγα, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων και λαογραφικών μουσείων, την αξιοποίηση της λίμνης Κάρλας. Προβάλλοντας την ιστορία του τόπου μας, τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας (τοπικούς – φυσικούς πόρους) θα καταστήσουμε το Δήμο Ρήγα Φεραίου σημαντικό τουριστικό προορισμό.

10. Τον σχεδιασμό των στρατηγικών για την υγεία και τις κοινωνικές παροχές με βάση τις ανάγκες όλων των πολιτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Με τη βελτίωση των υπηρεσιών που ήδη παρέχονται, την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων, τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους και τη δημιουργία Κέντρων Νεολαίας, τη φροντίδα για την Τρίτη ηλικία, των ΑΜΕΑ, της εργαζόμενης μητέρας, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, αποβλέπουμε στη δημιουργία του νέου κοινωνικού προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η εδραίωση ενός Δήμου ανοικτού στην κοινωνία και τις προκλήσεις της, φορέα γνώσης και πολιτισμού στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου