ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Περιπατητική εξερεύνηση του κάστρου της Αρχαίας Κασθαναίας Κεραμιδίου

περιπατητική-εξερεύνηση-του-κάστρου-259223

Την Αρχαία Κασθαναία της περιοχής του Κεραμιδίου εξερεύνησε στην 7η πεζοπορία του το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου παρέα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου, τον Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας -Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε), τους Συλλόγους Νεολαίας Βελεστίνου “ΕΝΟΔΙΑ”, Φίλοι Νέων Αγίου Γεωργίου και Ριζομύλου “ΦΙΛΙΠΠΟΣ”. Η ξενάγηση και η καθοδήγηση στις ομορφιές της περιοχής έγινε από τα μέλη του Περιπατητικού Συλλόγου “ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΘΑΝΑΙΑ”.

Πολλοί οι συμμετέχοντες, οι οποίοι διέσχισαν μονοπάτια προς την Αρχαία Κασθαναία ξεκινώντας από την πλατεία Κεραμιδίου και μέσα από πλακόστρωτα καλντερίμια οδηγήθηκαν στην παραλία «Αϊ Γιάννη», ανέβηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου και έπειτα ενημερώθηκαν για την ιστορία της Αρχαίας Κασθαναίας πάνω στο κάστρο το οποίο χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους στην παραλία “ΚΑΜΑΡΙ”, όπου με περιβαλλοντική συνείδηση καθάρισαν την παραλία.

Ο υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Σκρίμπας αναφέρθηκε σχετικά «Έχουν γίνει πλέον θεσμός οι πεζοπορίες του ΚΕΠ Υγείας και το θετικό είναι ότι σε κάθε πεζοπορία συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι συνδημότες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν και τους προσκαλώ στο επόμενο ραντεβού μας ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές του Δήμου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου