ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο 63% το ποσοστό επιτυχίας φέτος στις πανελλαδικές από το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

στο-63-το-ποσοστό-επιτυχίας-φέτος-στις-π-337961

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους του σχολείου για την επιτυχία τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η επιτυχία τους αποτελεί επισφράγισμα του κοπιαστικού αγώνα και της σπουδαίας προσπάθειας που κατέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια. Εύχονται σε όλους καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους ως ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον. Εκφράζουν επίσης συγχαρητήρια στους γονείς των αποφοίτων που στήριξαν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια των παιδιών τους.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό επιτυχίας του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου στις πανελλαδικές εξετάσεις έφτασε φέτος το 63%. Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι από τους επιτυχόντες του σχολείου μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπάρχει έναν απόφοιτος που εισάγεται σε σχολή των Α.Ε.Ι. κι μια απόφοιτος που εισάγεται σε στρατιωτική σχολή (ΣΜΥΑ).

Υπενθυμίζεται τέλος σε όλους τους απόφοιτους του ΕΠΑ.Λ. και κατόχους πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα εφαρμοστεί και πάλι ο θεσμός του δυικού συστήματος εκπαίδευσης (μαθητεία) και θα λειτουργήσει το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας που περιλαμβάνει μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Οι μαθητευόμενοι συνάπτουν σύμβαση εργασίας με τον εργοδότη, λαμβάνουν αποζημίωση και υπάγονται σε ασφάλιση. Με την ολοκλήρωση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας και πριν τη συμμετοχή σε εξετάσεις Πιστοποίησης, κάθε μαθητευόμενος δύναται να παρακολουθήσει προπαρασκευαστικά μαθήματα πιστοποίησης, που οργανώνονται με την ευθύνη του ΥΠΠΕΘ. Οι απόφοιτοι της «Τάξης Μαθητείας» λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου στο τηλέφωνο 24250 23235.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου