ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στην τελική ευθεία η αποχέτευση Βελεστίνου

στην-τελική-ευθεία-η-αποχέτευση-βελεσ-504485

Ολοκληρώθηκε και βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του το αποχετευτικό δίκτυο Βελεστίνου και Χλόης, καθώς αυτή τη στιγμή απομένει να γίνουν οι συνδέσεις με τα σπίτια και τα καταστήματα αλλά και να «κουμπώσει» με το κεντρικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ.

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση και λειτουργία του Δικτύου Αποχέτευσης να σταματήσει η μόλυνση των πηγών, ρεμάτων και χειμάρρων, αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Επιπλέον θα απαλλαγούν οι δημότες από τους βόθρους, τη δυσοσμία και τα έξοδα.

«Έχουμε κατ’ εξακολούθηση τονίσει την τεράστια σημασία του συνόλου του έργου της αποχέτευσης για την περιοχή μας και για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής», τονίζει σχετικά ο δήμαρχος Βελεστίνου Κωνσταντίνος Κανάρης.

Πρόκειται για ένα έργο με ζωής με κόστος γύρω στα 2,5 εκ. ευρώ που θα διευκολύνει νοικοκυριά και καταστήματα και θα απαλλάξει την πόλη από τα βοθρολύματα και την κακοσμία που δημιουργούσαν οι εκκενώσεις βόθρων.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί πως αρχικά υπήρχε διαφωνία μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και του δήμου Φερών για τα τέλη αποχέτευσης που θα πληρώνει ο δήμος, ωστόσο τελικά συμφωνήθηκε τα μεν τέλη ύδρευσης να τα εισπράττει κανονικά ο δήμος, ενώ τα τέλη αποχέτευσης θα τα λαμβάνει η ΔΕΥΑΜΒ.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το αποχετευτικό δίκτυο Βελεστίνου είναι ένα έργο που έχει υποστεί μεγάλη κριτική και μάλιστα αρνητική από την αντιπολίτευση του δήμου Φερών.

Πιο συγκεκριμένα έως και την ολοκλήρωση του έργου η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Λαΐτσου έκανε λόγο για κακοτεχνίες, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τμήματα του οδικού δικτύου που παραδόθηκαν σε κυκλοφορία μετά την εκτέλεση των εργασιών έχουν υποστεί καθιζήσεις, ενώ δεν είναι λίγα τα σημεία που εμφανίστηκαν ρήγματα και λακκούβες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου