ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νασίκας: Να ενταχθεί η ζημιά των παραγωγών αμυγδάλου σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ

νασίκας-να-ενταχθεί-η-ζημιά-των-παραγω-434220

Με έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος αιτήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να ενταχθεί η ζημιά σχετικά των παραγωγών αμυγδαλιάς του Δήμου σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας κυρίως στην ποικιλία Ferragnes αλλά και σε άλλες ποικιλίες αμυγδαλιάς. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ήρθε σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω της ανησυχίας και της αναστάτωσης των παραγωγών και ιδιαίτερα με τον καθηγητή Δενδροκομίας, κ. Νάνο Γεώργιο, ο οποίος με πραγματογνωμοσύνη του αναφέρθηκε ότι η ακαρπία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον περασμένο χειμώνα και διήρκησαν έως και το μήνα Μάρτιο. Η παραγωγή των αμυγδάλων είναι σχεδόν μηδενική και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στους παραγωγούς.

Ο κ. Νασίκας τόνισε: «Πολλοί παραγωγοί αμυγδάλων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ζημιών. Εμείς ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθούν λύσεις ανακούφισης σε όλους τους παραγωγούς και να ενταχθεί η ζημιά σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου