ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ελλειψη οχήματος στο Α.Τ. Βελεστίνου

ελλειψη-οχήματος-στο-α-τ-βελεστίνου-495286

Του Γιάννη Γεωργούδη

Το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου ανήκει στον Δήμο Φερών και είναι επιτελικά υπεύθυνο για δέκα τέσσερα περίπου χωριά, που είναι διασκορπισμένα σε 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από το Περίβλεπτο μέχρι το Καμάρι στο Κεραμίδι, και υπάρχουν δέκα τέσσερις περίπου χιλιάδες κάτοικοι. Είναι αναμφισβήτητα μία πολύ μεγάλη έκταση, που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ελεγχθεί επαρκώς, τόσο με το ελλιπές υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, όσο και με τα ελλιπή, ανεπαρκή κι ακατάλληλα οχήματα που διαθέτει. Η μετακίνηση του προσωπικού, όταν πρόκειται για επείγοντα κι απομακρυσμένα περιστατικά, συχνά μετατρέπεται σε ένα Γολγοθά, λόγω του ότι τα ελάχιστα οχήματα που διαθέτει δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους δύσβατους, λασπωμένους και χιονισμένους αγροτικούς δρόμους των χωριών.

Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, αναπτύσσεται εμφανώς η αλληλεγγύη και η προσφορά κάποιων ευαισθητοποιημένων ατόμων μέσα στην κοινωνία, ως ένα δείγμα κατανόησης και βοήθειας στο εκάστοτε πρόβλημα, τόσο των συνανθρώπων μας, όσο και συγκεκριμένων υπηρεσιών που υπηρετούν την ασφάλεια των πολιτών μας.

Συχνά πυκνά ακούμε να γίνονται αξιέπαινες και συγκινητικές δωρεές οχημάτων σε αστυνομικά τμήματα του νομού μας, από ιδιωτικούς φορείς κι εργοστάσια, που πραγματικά υλοποιούν την ανθρώπινη ευαισθησία τους.

Μία τέτοια περίπτωση δωρεάς τετρακίνητου οχήματος, θα μπορούσε να γίνει και προς το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, που έχει άμεση ανάγκη. Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια και ιδιωτικοί φορείς και στις δύο βιομηχανικές περιοχές του νομού μας, που συμβάλλουν γενναιόδωρα στην οικονομική ζωή του τόπου. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει και η περίπτωση κάποιου ιδιώτη, που ακινητοποιεί κι εγκαταλείπει το τετρακίνητο τζιπ που διαθέτει, λόγω μεγάλου κόστους, αφήνοντάς το στη φθορά του χρόνου. Αν σκεπτόμαστε συλλογικά και με καλή πρόθεση, τότε πολλά μπορούμε να κάνουμε. Αρκεί να υπάρξει μία πρόσφορη πρωτοβουλία, ώστε να ενεργοποιηθεί μία διαδικασία απόκτησης του συγκεκριμένου οχήματος. Ας μη ξεχνούμε επίσης, ότι υπάρχει κι ο αντίστοιχος φορολογικός νόμος, που απαλλάσσει τους δωρητές από φόρους, διότι εκπίπτει ολόκληρο το ποσό της δωρεάς.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Φερών, μπορεί επίσης να αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία, αρκεί να βρει ένα τρόπο, ώστε να εξασφαλίσει στο Αστυνομικό Τμήμα, που είναι στη δικαιοδοσία του δικού της δήμου, ένα κατάλληλο τετρακίνητο τζιπ που έχει άμεση ανάγκη.

Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε απαιτούν συλλογική αλληλεγγύη, διότι το γενικότερο όφελος θα είναι προς όλους μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου