Το ΓΕΛ Βελεστίνου σε σχολικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ενέργεια

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-30, 11:50:51
Επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο του Barlad Ρουμανίας
Το ΓΕΛ Βελεστίνου σε σχολικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την ενέργεια

Το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου συμμετέχει σε μια πολυμερή σχολική σύμπραξη Project του Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «EUFURES - MY EUROPE, MY FUTURE, MY RESPONSIBILITY» (Η Ευρώπη μου, το Μέλλον μου, η δική μου ευθύνη), το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και υποστηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα με δύο σχολεία – το ΓΕΛ Βελεστίνου και το Γυμνάσιο Αιανής Κοζάνης, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και χρονική διάρκεια είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών με κίνητρα ευαισθητοποίησης για το μέλλον τους, έχοντας επίγνωση της περιβαλλοντικής ευθύνης. Οι μαθητές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους και έχουν ως αποστολή τους την κινητοποίηση των άλλων ώστε να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για χάρη του τους δικού τους μέλλοντος αλλά και της Ευρώπης. Έτσι, τα σχολεία από τις έξι χώρες θα αναπτύξουν έξι κύκλους μάθησης σχετικά με την ενέργεια και την βιωσιμότητα: θα ασχοληθούν με την ενέργεια στις πτυχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της μεταφοράς και διανομής της, των τροφίμων και της διατροφής, της διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο George Tutoveanu στο Barlad Ρουμανίας (Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad).  Αντιπροσωπεία του ΓΕΛ Βελεστίνου βρέθηκε ττον Νοέμβριο του 2016 στο Barlad της Ρουμανίας για την πρώτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, ενώ η δεύτερη είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αιανή και το Βελεστίνο την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Απριλίου, από τις 3 έως και τις 7 Απριλίου 2017 (6-7 Απριλίου στο Βελεστίνο).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=