ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ιδιωτική γεώτρηση θα καλύψει τις ανάγκες του Αερινού

ιδιωτική-γεώτρηση-θα-καλύψει-τις-ανάγ-851206

Η εξεύρεση λύσης στο υδροδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Αερινού ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών τη Δευτέρα το βράδυ. Συγκεκριμένα ψηφίστηκε πίστωση ύψους 20.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί από ιδιωτική γεώτρηση που διαθέτει καλής ποιότητας νερό η υδροδότηση της εν λόγω περιοχής.

Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη κατ’ ανάγκη καθώς «οι τρεις γεωτρήσεις που υπάρχουν τέθηκαν εκτός λειτουργίας διότι περιέχουν σίδηρο, αρσενικό και χρώμιο» ανέφερε ο δήμαρχος Φερών κ. Κανάρης, προσθέτοντας ότι «το ΙΓΜΕ πραγματοποίησε έρευνα σε όλες τις ιδιωτικές γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής και εντόπισε μόνο μια, η οποία διαθέτει νερό καλής ποιότητας, κατάλληλο για κατανάλωση.
Κατά συνέπεια ο δήμος προχώρησε μετά από έξι μήνες στην μίσθωση της συγκεκριμένης γεώτρησης έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί πόσιμο νερό στους κατοίκους του Αερινού.
Με βάση την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών προωθούνται άμεσα οι διαδικασίες υδροδότησης της περιοχής μέσω της συγκεκριμένης γεώτρησης, η οποία διαθέτει, όπως προαναφέρθηκε, καλής ποιότητας νερό σύμφωνα με το πόρισμα του ΙΓΜΕ, ενώ στο μεταξύ θα πραγματοποιηθεί νέα γεώτρηση, προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση στα υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αερινού.
Πολλά είναι παράλληλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή, αναζητώντας λύση και μεταξύ των πλέον σημαντικών που αποτελούν αιτήματα ετών, είναι ο κόμβος Βελεστίνου, η ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών στο Βελεστίνο, καθώς και η υλοποίηση ενός μακρόπνοου στόχου, συνώνυμου με την δημιουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης για τον Ρήγα Φεραίο.
Εργατικές κατοικίες
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ολοκλήρωσης της εργολαβίας των σαράντα εργατικών κατοικιών, το οποίο απασχολεί ιδιαιτέρως τους ιθύνοντες, αναζητείται επειγόντως λύση και γι’ αυτό το λόγο ο δήμαρχος Φερών κ. Κανάρης έχει ζητήσει συνάντηση με την πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ. Κωτίδου.
«Οι εργατικές κατοικίες έχουν κληρωθεί ήδη από το 2008 αλλά δεν είναι ακόμη δυνατό να δοθούν προς χρήση στους δικαιούχους, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εργολαβία. Για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, πρέπει να δοθούν οι ανάλογες πιστώσεις από την πολιτεία» επισημαίνει ο δήμαρχος Φερών, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας σχετικά με το χρόνο ολοκλήρωσης της εργολαβίας και γι’ αυτό το λόγο ζήτησα συνάντηση με την πρόεδρο του Οργανισμού».
Δημόσια Βιβλιοθήκη
Παράλληλος στόχος είναι η υλοποίηση ενός ακόμη μεγαλόπνοου στόχου για την περιοχή, της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μαγνησίας «Ρήγας Φεραίος» με έδρα το Βελεστίνο, που όπως εκτιμάται «θα αποτελέσει πνευματικό πυρήνα και θα συμβάλει στην πολύπλευρη πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η έλλειψη πιστώσεων είναι ο πλέον βασικός λόγος για την καθυστέρηση και του συγκεκριμένου έργου και όπως αναφέρει ο κ. Κανάρης «ο φάκελος επεστράφη για επανεξέταση με εντολή της Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου, λόγω έλλειψης κονδυλίων, παρότι το έργο είναι ώριμο προς υλοποίηση». Το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί μεταξύ των προτεραιοτήτων του Δήμου Φερών, προκειμένου να δοθεί, όπως εκτιμάται, «περαιτέρω πολιτιστική ώθηση στην περιοχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου