ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δριμεία κριτική από τη μείζονα μειοψηφία Ρήγα Φεραίου

δριμεία-κριτική-από-τη-μείζονα-μειοψη-591323

Δριμεία κριτική ασκεί στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπος Πάσχος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη σύνδεση του δήμου με το φυσικό αέριο.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «βαρύγδουπες δηλώσεις» από την πλευρά της δημοτικής αρχής, «η σύνδεση με το φυσικό αέριο αποτελεί «φυσιολογική εξέλιξη της ενεργειακής προόδου» και όχι το αποτέλεσμα «αλλεπάλληλων συσκέψεων με την ΕΠΑ»».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πάσχος, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Είναι γνωστό πως η ΕΠΑ Θεσσαλίας χωρίστηκε σε δύο μέρη: στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ (εταιρεία διανομής) και στην «ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας» η οποία θα πουλά το προϊόν στους οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Σκοπός της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι να πάει με το χρόνο, το αέριο σε κάθε σπίτι της Θεσσαλίας. Και εμείς θα προηγηθούμε επειδή βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση λόγω του αγωγού που πηγαίνει στην Β’ ΒΙΠΕ’ και γι αυτό τον λόγο άλλωστε, έχει αφεθεί και αναμονή σύνδεσης στη στροφή «Κόκκαλη». Δεν πρέπει λοιπόν να πανηγυρίζουμε, τονίζει ο ίδιος, για τη φυσιολογική εξέλιξη της ενεργειακής προόδου ως δικό μας επίτευγμα, γιατί φαντάζομαι πως και για τον ίδιο λόγο δεν θα πανηγύριζε το 1955, ο τότε κοινοτάρχης Βελεστίνου, όταν ήρθε το ρεύμα στο Βελεστίνο».

Παράλληλα ο κ. Πάσχος προτείνει στη δημοτική αρχή «να κοιτάξει ακόμη πιο μπροστά και να διασφαλίσει στους πολίτες τον τρόπο και το κόστος εγκατάστασης, ζητώντας προσφορές από εταιρίες ή εργολάβους για ομαδικές συνδέσεις, ώστε να επιτευχθεί το χαμηλότερο δυνατό κόστος μιας και ακούγονται ποσά της τάξεως των 2.000 – 3.000 ευρώ».

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρήγα Φεραίου ερωτά τη δημοτική αρχή: «Σ’ αυτές τις «αλλεπάλληλες συσκέψεις» που είχε με την ΕΠΑ, γιατί δεν προέταξε και τη σύνδεση του Αγ. Γεωργίου Φερών, που ούτως ή άλλως είναι πλησίον του αγωγού που θα διέλθει προς Βελεστίνο;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου