ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χέρι βοήθειας σε 700 οικογένειες

χέρι-βοήθειας-σε-700-οικογένειες-611719

Χέρι βοήθειας σε 700 περίπου οικογένειες τείνει η δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, μέσω των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας.

Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών διανεμήθηκαν σακούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας σε δεκάδες οικογένειες, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας και πολιτισμού Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης: «τις δύο προηγούμενες μέρες μοιράσαμε περισσότερες από 100 σακούλες με τρόφιμα, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με τη συνδρομή του προέδρου του κάθε διαμερίσματος και του ιερέα της τοπικής ενορίας, οι οποίοι μας υποδεικνύουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν ανάγκη βοήθειας».

Η στήριξη είναι διαρκής, στο βαθμό, πάντα, του δυνατού και των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου, ενώ όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, είτε με τρόφιμα, είτε με διατακτικές».

Η καινούργια χρονιά διαφαίνεται εξίσου δύσκολη, σε σύγκριση με την αντίστοιχη που μόλις παρήλθε, με τα καθημερινά προβλήματα να πολλαπλασιάζονται και τις ανάγκες του κόσμου να ακολουθούν αντίστοιχη πορεία. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, να απαλύνουμε τον πόνο της οικογένειας που έχει ανάγκη στην καθημερινότητά της», όπως επισημαίνει ο κ. Γκογκινούδης, για να προσθέσει ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα διανομής φρούτων και την καινούργια χρονιά.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου αποτελεί κάθε χρόνο, όπως και φέτος, η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη σε όσους δημότες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα διαβίωσης. Υπό το συνεχή συντονισμό και οργάνωση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλου, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό τη συλλογή τροφίμων και την περαιτέρω διανομή σε δημότες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Συγκεκριμένα, μία από τις πιο σημαντικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αποτελεί η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συνάντηση των συλλόγων όλου του Δήμου, οι οποίοι παρουσιάζουν όχι μόνο χορούς αλλά έθιμα και δρώμενα των Χριστουγέννων με απώτερο σκοπό την οικονομική ενίσχυση για αγορά ελαιόλαδου το οποίο προσφέρεται σε άπορες οικογένειες του Δήμου. Μεγάλη είναι η συμμετοχή και η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι στέλνουν από κοινού μήνυμα κοινωνικής προσφοράς, αλληλοβοήθειας και ανθρωπιάς, με την αναπάντεχα ικανοποιητική ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Ακόμη μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αποτελεί η μουσική συναυλία από τη μουσική σχολή του Δήμου μέσω της οποίας συγκεντρώνονται τρόφιμα αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας και ατόμου.

Μετά από κάλεσμα του Αντιδημάρχου, ανταποκρίθηκαν φορείς, επαγγελματίες και σύλλογοι της περιοχής, προσφέροντας τρόφιμα, τα οποία συσκευάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς υπάλληλους της Βοήθειας στο Σπίτι και μοιράστηκαν σε 70 περίπου οικογένειες του Δήμου.

Πολύτιμη είναι και η διανομή μεγάλων ποσοτήτων φρούτων που πραγματοποιείται με παραλήπτες άτομα ευπαθών ομάδων και μαθητές του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδη, σε άμεση και ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμαρχο Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων των δημοτών, στηρίζοντας τους σε κάθε τους ανάγκη για την εξασφάλιση μιας ομαλής και δίχως στερήσεις καθημερινότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου